HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya IŞİD'e katılan iki kızı konuşuyor

Almanya'da geçtiğimiz ay arkalarında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolan 15 yaşındaki iki kız öğrencinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları iddia edildi.

Almanya IŞİD'e katılan iki kızı konuşuyor

Almanya'nın Sachsen-Anhalt eyaletinde arkalarında hiçbir bir iz bırakmadan ortadan kaybolan 15 yaşındaki iki kız öğrencinin Türkiye üzerinden Suriye'ye geçip IŞİD'e katıldığı iddia edildi. IŞİD'e katılan kızlardan biri ailesine, "İyiyim, beni aramayın" mesajı attı.

Almanya'nın Sangerhausen kasabasında yaşayan 15 yaşındaki Leonora ile yine yaşı 15 olan ancak ismi açıklanmayan Aschersleben doğumlu 15 yaşındaki kız öğrenci Hamburg'dan İstanbul'a uçtu.

Sahte isimler kullanarak uçuş bileti alan kız öğrencilerin İstanbul'da izlerini kaybettirdikleri ve Suriye'ye geçtikleri belirtildi.

15 yaşındaki Leonora'nın internet aracılığıyla radikal İslamcılarla tanıştığı ileri sürüldü. Leonora'nın İslam dinini seçen ve radikalleşen bir Almanla internet üzerinden tanıştığı ve onun ikna etmesi sonucu Suriye'ye gittiği belirtildi.

İki kız öğrencinin İstanbul üzerinden Suriye'ye geçmesini ise, Almanya'nın Köln kentinde yaşayan "Mine K." isimli bir militanın sağladığı iddia edildi.

680 ALMAN CİHAT İÇİN SURİYE VE IRAK'A GİTTİ

Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans Georg Maaßen da, Suriye ve Irak'a giderek radikal İslamcıların saflarında savaşan ya da eğitim gören Alman vatandaşlarının sayısının 680'e ulaştığını söyledi.

Cihat için Suriye ve Irak'a giden Alman vatandaşlarının üçte birinin geri döndüğü belirtildi. Alman istihbaratına göre, bunlardan 50'si de askeri eğitimden geçti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler