HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya, Türk diplomatı görüşmeye çağırdı

Almanya, soykırım tasarısına evet oyu veren milletvekillerine ve tasarının kabulüne yönelik Türkiye tarafından dile getirilen eleştirileri görüşmek üzere Türk diplomatı görüşmeye çağırdı.

Almanya, Türk diplomatı görüşmeye çağırdı

Dortmund, 7 Haziran (DHA) -Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk diplomatın son günlerde Federal Parlamentonun Ermeni soykırım kararı nedeniyle gelişen olayları görüşmek üzere, bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı belirtildi.

Görüşmede, Türk diplomata geleneksel Türk-Alman dostluğunun hatırlatıldığı belirtilirken, Alman milletvekillerine yönelik son açıklamaların bu dostlukla bağdaşmadığı ve anlaşılır bulunmadığının da açıkça ifade edildiğine dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın soykırım tasarısı açıklaması şöyleydi;

Ey Almanya, bak yine söylüyorum; önce holokostun hesabını vereceksin. Namibya'da 100 bini aşkın Namibyalıyı nasıl yok ettiniz, nasıl öldürdünüz onun da hesabını vereceksin.

'GÜYA TÜRK NE TÜRK'Ü BE'

Siz, Türkiye'ye veya Türklere parlamentosunda kalkıp da sözde Ermeni soykırımı oylaması yapacak, varsa belki de en son ülkesiniz

Orada çıkıyor bir ukala bir şey hazırlıyor. Alman Parlamentosu'na sunuyor. Neymiş, birileri de diyor ki güya Türk... Ne Türk'ü be... Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım.

1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarı Almanya Federal Meclisi'nde sadece 1 çekimser, 1 hayır oyu almıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler