HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya Türk Selefi Erhan'ı sınırdışı etti

Almanya'da yaşayan 22 yaşındaki Türk selefi Erhan A., Türkiye'ye sınırdışı edildi.

Almanya'nın güvenliği için tehlike olarak nitelendirilen Erhan A.'nın cuma günü 7.30 uçağıyla Münih'ten Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

Augsburger Allgemeine gazetesinin haberine göre, Mühldorf cezaevinde 15 gündür tutuklu bulunan Erhan A. Ankara'da Türk yetkililere teslim edildi.Erhan A.'nın avukatı Michael Murat Sertsöz, Türk gencinin apar topar sınırdışı edildiğini belirtirken, buna karşı Augsburg İdare Mahkemesi'nde dava açacaklarını söyledi. Yeşiller Partisi'nin Münih Teşkilatı Başkanı Katharina Schulze ise, "Bu sınırdışı kararı BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırıdır" dedi.Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri eğitimi gören Erhan A. iki hafta önce Kempten Yerel Mahkemesi tarafından sınırdışı edilmek üzere tutuklanmıştı. Sınırdışı kararının çıkması için Mühldorf Cezaevi'nde tutulan Erhan A.'nın yaklaşık bir buçuk yıldır polis takibinde olduğu bildirilmişti.

Daha önce Türk pasaportuna el konulan ve Almanya dışına çıkması yasaklanan Erhan A. yaşadığı Kempten kentinde haftada iki gün karakola giderek imza veriyordu. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann "Onu anavatanına göndermekten başka yol yok. IŞİD'in mezalimlerini onaylayan, gazetecilerin kafasının kesilmesini haklı bulan ve İslami usullere göre yaşamayan ailesini öldürebilecek biri, burada ne arıyor?" demişti.Erhan A.'nın işlediği somut bir suç veya bir saldırı yapacağına dair delil bulunmuyor. Fakat Selefi Erhan A.'nın daha önce, Irak Şam İslam Devleti IŞİD saflarına katılmak için Türkiye'ye kadar gittiği ve son anda bundan vazgeçtiği açıklanmıştı. Alman basınında yer alan haberlere göre Erhan A. IŞİD'e katılmak için Hatay'a gitti. Erhan A. ile IŞİD arasında bağlantı kuran kişi ona Hatay Otogarı'nda, Suriye'de IŞİD'e ulaşabilmesi için hangi otobüse binmesi gerektiğini tarif etti. Ancak Erhan A. otobüse binmekten vazgeçerek Almanya'ya geri döndü. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler