HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya: Yunanistan Avrupa'ya yük olmamalı

Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan'ın iç siyasi tartışmalarıyla Avrupa'ya yük olmaması gerektiğini söyledi. Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasını istediklerini belirten Gabriel, "Atina taahhütlerini yerine getirmeli" dedi.

Almanya: Yunanistan Avrupa'ya yük olmamalı

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan'ın iç siyasi tartışmalarıyla Avrupa'ya yük olmaması gerektiğini söyledi.

Bugün Almanya Parlamentosu'nda konuşan Gabriel, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasını istediklerini vurguladı. Ancak Alman bakan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'ın Troyka (Avrupa Birliği-Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) ile varılan anlaşmaya uyması gerektiğini belirtti.

Gabriel, "Yunanistan, kendi gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle Troykayı suçlayamaz" dedi.

Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron'dan da daha sonra benzer bir açıklama geldi.

Paris'te gazetecilere bir açıklama yapan Macron, Yunanistan'ın tahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini, borcunun silinemeyeceğini söyledi.

Tsipras ise Yunanistan'ın alacaklılarıyla 240 milyar Euro tutarındaki kurtarma kredisinin koşullarını müzakere edeceğini açıklamıştı.

Yunanistan 2010'da Troyka ile pazarlıkları sonucu kurtarma kredisi karşılığında büyük bütçe kesintilerine gitmiş ve ülkede kamu iktisadi teşekküllerinin özelleştirilmesi süreci başlamıştı.

Özelleştirmeler durdurulduYunanistan'da pazar günü yapılan seçim sonrası Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) ile Bağımsız Yunanlar Partisi'nin (ANEL) kurduğu koalisyon hükümeti ise ilk iş olarak Kamu Enerji Şirketi PPC ve dağıtım şirketi ADMIE ile Pire ve Selanik limanlarının özelleştirilmesini durdurdu.

SYRIZA lideri ve Yunanistan Başbakanı Tsipras, ülkesinin temerrüde düşmeyeceğini söyledi.

Temerrüde düşülmesi Yunanistan'ı Euro Bölgesi'nden çıkmaya zorlayabilecek bir gelişme olarak görülüyordu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler