HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da bir Türk genci saldırıya uğradı

Almanya'nın Köln kentinde bir kavgayı ayırmak isteyen Burkan İlhan adlı Türk gencinin bir Alman grubun saldırısına uğradığı belirtildi.

Almanya'da bir Türk genci saldırıya uğradı

Köln'de bir hastanede yatan Burkan İlhan'ın ağabeyi Burak, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, kardeşinin bir grup Alman tarafından dövüldüğünü, henüz tam olarak kendine gelmediğini ifade etti. Kardeşinin yorgun ve uyumaya ihtiyacı olduğu için açıklamayı kendisinin yapacağını belirten Burak İlhan olayı şöyle anlattı:

"Babama yardım ediyorduk. Bir dairenin tadilatı için mobilyaları ve diğer şeyleri aşağı taşıyorduk. Nefeslenmek için kısa bir ara vermek istedik. Bu sırada 10 kişilik bir Alman grubun bir baba ile oğlunu dövdüğünü gördük. Onlar da Almandı. Biz de kavgayı ayırmak için hemen oraya koştuk. Onları ayırdıktan sonra grup ikinci kez baba ile oğlunun üzerine yürüdü. Biz bir kez daha araya girdik."

Bunun üzerine grubun bu kez kendilerine yönelik yabancı düşmanı ve ayrımcı ifadeler kullandığını aktaran İlhan, grubun daha sonra olay yerinden ayrıldığını söyledi.

Burak İlhan, daha sonra ellerinde bıçak ve demir sopalar bulunan 15 kişinin yeniden yanlarına geldiğini belirtti. İlhan, "Bu kez babam gruba durmaları yönünde çağrıda bulundu. Burkan da babamı korumak için onun önüne geçti. Bu arada gruptakilerden bir kişi kardeşime yumruk attı ve ardından demir sopalarla vurdular. Daha sonra olay yerinden kaçtılar" dedi.

"Olan bize oldu"

Kardeşinin yüzünde ve kafasında yaralar oluştuğunu dile getiren İlhan, "Almanlara yardım ederken olanlar bize oldu. Yardım ettiğimiz kişiler eve kaçtılar. O sırada teşekkür etmediler ancak daha sonra hastaneye gelerek teşekkürlerini ilettiler" diye konuştu. Burak İlhan, polisin saldırganlardan birini yakaladığını ancak yeniden serbest bıraktığını, saldırganları ve yardım ettikleri kişileri tanımadığını söyledi.

İlhan, "Bu olayın, saldırganların Alman olması veya Almanya ile bir ilgisi yok. Biz insan olduğu için yardım etmek istedik. Sadece kavgayı ayırmak istedik. Bu kişilerle hiçbir ilgimiz yok. Bu olaydan sonra da biz yine aynısını yaparız çünkü insan söz konusu" şeklinde konuştu.

Yaralı kardeşinin durumunun daha iyi olduğunu ifade eden Burak İlhan, "Ancak isimleri ve bazen de olayları karıştırıyor" dedi.

Örnek öğrenci

İlhan, kardeşinin tedavisi için bir yardım kampanyası başlatacaklarını da kaydetti. Kardeşinin sigortacılık konusunda mesleki eğitim aldığını ve çok başarılı olduğunu anlatan İlhan, kardeşinin çalışkanlığından dolayı çalıştığı şirket tarafından "yılın mesleki eğitim öğrencisi" seçildiğini belirtti. Saldırıda ağır yaralan ve yüzünde darp izleri bulunan Burkan İlhan'ın kafatasına platin takıldığı ve başında 35 dikiş atıldığı ifade edildi.

Bir süre önce de Almanya'nın Offenbach kentinde arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde Sırbistan kökenli gençler tarafından taciz edilen iki Alman kıza yardım eden Tuğçe Albayrak, restorandan çıkarken Sırbistan kökenli bir kişi tarafından darp edilmişti. Kaldırıldığı hastanede beyin kanaması geçirdiği belirlenen edilen Albayrak, 28 Kasım'da yaşamını yitirmişti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler