HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da darbedilen Türk genç kızın ölümü

Almanya'da tacize uğrayan iki genç kıza yardım eden ve ardından uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ın isminin Offenbach kentinde bir köprüye verilmesi önerildi.

Almanya'da darbedilen Türk genç kızın ölümü

BERLİN (AA) - Offenbach Belediyesinden yapılan açıklamada, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Belediye Meclisi Grubu'nun kentteki bir köprünün Tuğçe Albayrak'ın isminin verilmesini önerdiği bildirildi.

Belediye Meclisi'nde 11 Aralık Perşembe günü görüşülmesi planlanan önergede, Tuğçe Albayrak'ın zor durumda kalan insanların yardıma ihtiyaç duyduklarında örnek olacak yüreklilik ve medeni cesaret gösterdiği belirtildi.

CDU Belediye Meclis Grubu Başkanı Peter Freier, meclisteki tüm siyasi partilerin önergeyi Albayrak'ın gösterdiği medeni cesaretinin sürekli bir şekilde akıllarda kalması için bir vesile olarak görmelerini isteyerek, "Tuğçe Albayrak, özellikle de gençler için medeni cesaret konusunda parlayan örnektir" dedi.

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde Sırbistan kökenli gençler tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıkışta Sırbistan kökenli bir genç tarafından darbedilmişti.

Kaldırıldığı hastanede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Albayrak'ın 26 Kasım'da beyin ölümü gerçekleşmiş, cenazesi ise 3 Aralık'ta toprağa verilmişti.

Tuğçe'yi darbeden Sırbistan kökenli Sanel M. tutuklanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler