HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da Eritreli sığınmacının öldürülmesi

Almanya'nın Dresden kentinde evinin önünde ölü bulunan Eritreli sığınmacının bıçakla öldürüldüğü bildirildi.

DRESDEN (AA) -Dresden Savcılığı Sözcüsü Lorenz Haase, yaptığı açıklamada, Eritreli sığınmacı Khaled İdris Bahray'nın, boğazına ve göğsüne saplanan bıçakla öldüğünü belirtti.

Haase, cinayetle ilgili soruşturma başlatıldığını, ancak olayın arka planı veya suçu işleyenler hakkında henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.

Cinayet komisyonunun genişletildiğini ifade eden Haase, Bahray'ın ev arkadaşlarının da ifadesinin alınacağını bildirdi.

Dresden Polis Başkanı Dieter Kroll, Eritreli sığınmacının ölümüyle ilgili, "Soruşturmamızı cinayet şüphesi üzerinde yoğunlaştırarak sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Saksonya Eyalet Meclisi ve Sol Parti Milletvekili Juliane Nagel, olayda muhtemel ırkçı bir arka planın değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerken, Yeşiller Partisinden Valentin Lippmann, ön yargılardan kaçınılması ve polisin soruşturma sonucunun beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Eritre'den Almanya'ya sığınmacı olarak gelen 20 yaşındaki Bahray'ın Dresden'de oturduğu eve birkaç hafta önce taşındığı belirtilmişti. Pazartesi akşamı alışveriş için evden çıkan ve geri dönmeyen Bahray, salı sabahı kaldığı evin önünde ölü bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler