HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’da grev

Alman Demiryolları (DB) çalışanlarının ücret artışı talebiyle yarın 3 saatlik uyarı grevi yapacağını bildirdi.

BERLİN (AA) - Alman Tren Makinistleri Sendikasından (GDL) yapılan yazılı açıklamaya göre, makinistlerin yanı sıra sendikaya bağlı diğer personel, yarın sabah saat 06.00'dan 09.00'a kadar iş bırakma eyleminde bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GDL Genel Başkanı Claus Weselsky, DB şirketinin GDL'nin talepleri konusunda pazarlık yapmayı reddettiğini belirtti.

DB'nin bunun yerine kendi içinde barındırdığı Tren ve Trafik Sendikasına (EVG) imtiyazlı davrandığını ifade eden Weselsky, bundan dolayı iş veren üzerinde baskıyı artırmak için grevden başka bir seçeneğin bırakılmadığını kaydetti.

Grevden özellikle başkent Berlin ve Hamburg'da yerel, hızlı ve banliyö trenleri ile yük trenlerinin etkileneceği ifade edildi.

GDL'in trenlerde çalışan personel için yüzde 5 ücret artışının yanı sıra 2015 yılından sonra haftalık çalışma saatinin 2 saat azaltılarak 37 saate düşürülmesi, mesainin en fazla 50 saat ile sınırlandırılması, mesai uzatıldığında ise yüzde 50 oranında ücret artışı gibi talepleri bulunuyor.

Sendika, taleplerine dikkati çekmek için 1 Eylül'de uyarı grevi yapmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler