HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya‘da Katolik hastanesinde mescit açıldı

Katolik hastanesinde Müslüman hasta ve yakınlarının ibadet edebilmeleri için mescit açıldı.

BECKUM, (DHA)- Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde Warendorf’a bağlı Beckum kentindeSt. Elisabeth-Hospital (Azize Elizabeth Hastanesi) bünyesinde hasta ve yakınlarının ibadet edebilmeleri için hazırlanan mescit açıldı. Hastanenin merkezi Münster’de bulunan Katolik St. Franziskus Vakfı’na bağlı olması, açılan mescidi daha anlamlı hale getirdi. Vatandaşlardan gelen talep üzerine cami yönetimi ve Beckum Uyum Meclisi üyesi Mirsel Öztürk'ün girişimleri sonucu hastane içerisindeki küçük kilisenin asma katında açılan mescit burada geçici olarak hizmet verecek. Bir yıl içerisinde kilisenin dışında ayrı bir mekanda Müslümanlar için yeni bir ibadet yeri hizmete sokulacak.

AMAÇ DİNLER ARASI DİYALOG

St. Elisabeth-Hospital Müdürü Dr. Jan Deitmer, Katolik bir hastane olarak geçmiş yıllardan itibaren dinler arası diyaloğun sağlanmasına yönelik adımlar attıklarını, gelen talep doğrultusunda açılan mescidin diyalogu geliştirmeyi amaçladığını söyledi. Hastanenin kültürlere saygı çerçevesinde yeniliklerini sürdüreceğini kaydeden Deitmer, yakın gelecekte hastane bünyesinde film ve tiyatro gösterileri yapılacağını vurguladı.

MANEVİ DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Mescidin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Beckum DİTİB Mescid-i Aksa Camii din görevlisi Ahmet Yolcu, hastaların tıbbi tedavinin yanı sıra manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Hasta ve yakınlarına cami olarak belirli günlerde manevi destek vereceklerini kaydeden Yolcu, böyle bir fırsatı sundukları için hastane yönetimine teşekkür borçlu olduklarını dile getirdi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Münster Bölge Valiliği Sorumlusu Veli Fırtına, Beckum DİTİB Mescid-i Aksa Camisi din görevlisi Ahmet Yolcu, Arap cemaati temsilcileri ve St. Elisabeth- Hastane yetkililerinin katılımıyla tanıtımı yapılan mescit, dualar sonrası kılınan ilk namazla ibadete açıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler