HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da milli futbolcuyla ilgili 'ırkçı' yorum tartışması

Almanya'da sağcı Alternatif fuer Deutschland partisi yöneticisinin, milli futbolcu Jerome Boateng hakkında sarf ettiği ve ırkçı olarak yorumlanan sözleri tartışma yarattı.

Almanya'da milli futbolcuyla ilgili 'ırkçı' yorum tartışması

Almanya'da sağcı Alternatif fuer Deutschland (AfD - Almanya için Alternatif) partisi yöneticisinin, milli futbolcu Jerome Boateng hakkında sarf ettiği ve ırkçı olarak yorumlanan sözleri tartışma yarattı.

AfD Genel Başkanı Yardımcısı Alexander Gauland, bir Alman gazetesine yaptığı açıklamada, 'Almanların Boateng gibi bir komşularının olmasını istemeyeceğini' söyledi.

27 yaşındaki Boateng'in babası Ganalı.

Bayern Münih takımının defans oyuncularından Boateng, aynı zamanda Alman milli takımının da formasını giyiyor.

Gauland'in sözleri ülke kamuoyunda büyük tartışmaya neden oldu.

Tepkiler ardından Gauland, bu sözlerin kendi görüşleri olmadığını söyledi.

Gauland, 'hiçbir zaman Boateng'e hakaret etmediğini', gazetecilerle yaptığı bir konuşmada sadece 'bazı insanların davranışlarını tarif ettiğini' belirtti.

Pazar gazetesi Frankfurter Allgmeine Sonntagszeitung'da Gauland'in şu sözleri aktarıldı: "İnsanlar onu bir futbolcu olarak iyi buluyor ama Boateng'in komşuları olmasını istemezler".

Bild gazetesine konuşan AfD lideri Frauke Petry, Gauland'in bu sözleri sarfettiğini hatırlamadığını belirtti ve ekledi: "Bundan bağımsız olarak, bunun ortaya çıkardığı etki nedeniyle Boateng'den özür diliyorum" dedi.

Alman Milli takımı teknik direktörü Oliver Bierhoff, 'bu tür yorumlar yapanların basitçe kendileri itibarlarını zedelediklerini' söyledi.

Adalet Bakanı Heiko Maas ise 'sözlerin kabul edilemez ve seviyesiz olduğunu' belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler