HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’da seçim hilesi bir yıl sonra düzeltildi

Almanya'da geçen yıl yapılan yerel seçimlerde yapılan seçim hilesi, aradan bir yıl geçtikten sonra düzeltildi.

25 Mayıs'ta yapılan Köln Belediye Meclisi seçimlerinde yaşanan seçim hilesi, 20874 nolu sandıkta mektupla kullanılan oylarda yaşandı. 703 geçerli oyun kullanıldığı sandıkta umduğu oyu alamayan Hıristiyan Demokrat Parti CDU'nun itirazı üzerine dün yapılan yeniden sayımda, bir yıl önceki sayımın aksine en çok oy CDU'ya çıktı.

Tekrarı yapılan sayımda 297 oyun CDU, 176 oyun SPD'ye çıkmasıyla birlikte bir meclis üyeliği SPD'den CDU'ya geçti. SPD'nin 27 olan meclis üyesi 26, CDU'nun 24 olan üye sayısı ise 25'e çıktı. Böylece Belediye Meclisi'nde bir oyla çoğunluğu elinde bulunduran SPD-Yeşiller, kıl payı elde edilen çoğunluğu kaybetti.

DEMOKRASİ'NİN ZAFERİ

Sıralamanın değişmesiyle birlikte, SPD Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Jochen Ott, meclisin dışında kaldı. Sonucun kendisi açısından üzücü olduğunu belirten Ott, "Tabiki üzgünüm. Ancak politika bu, demokrasi bu” diyerek karşıladı.Jochen Ott, sonbaharda yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak yeniden belediye meclisine girmeyi umduğunu söyledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler