HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da sinema kompleksine silahlı saldırı

Frankfurt yakınlarındaki Mannheim kentinin, Weinheim kasabasındaki bir sinema salonunda ateş açan saldırgan öldürüldü.

Almanya şokta! Ülkenin batısındaki bir sinema salonuna silahlı bir kişi tarafından ateş açıldı. İddiaya göre silahlı saldırgan sinema salonunun önündeki kişileri rehin aldı. Göz yaşartıcı sprey kullanan Alman polisi, saldırganı ateş ederek etkisiz hale getirdi. Saldırgan akli dengesi yerinde olmayan bir erkek.

Almanya’nın Heessen Eyaleti’nde bir sinema salonuna maskeli bir kişi elindeki gaz tabancasıyla bir sinema salonuna girerek içerideki kişileri rehin almaya çalıştı. Saldırgan polisin yaptığı operasyon sonucunda 4 el ateş edilerek öldürüldü. Rehineler serbest kaldı ve operasyon sona erdi.

Viernheim kentinde bulunan Rhein Neckar alışveriş merkezindeki Kinopolis adlı cinema kompleksinde yerel saatle 15.00 sularında gerçekleştirilen saldırıda kabus dolu dakikalar yaşandı. Yerel basına göre yaralıların gazdan etkilendiği ve olayda silahla yaralananın olmadığı bildirildi.

SALDIRGAN ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Saldırgan polisin yaptığı operasyon sonucunda 4 el ateş edilerek öldürüldü. Saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı, saldırının dolayısıyla bir terör saldırısı olmadığı zannediliyor. Saldırganın üzerinde ağır silahlar olduğu söylense de gaz tabancasıyla sinema salonun içinde insanları rehin aldığı ve yaralıların çoğunun da gazdan etkilenen hafif yaralılar olduğu açıklandı.

Saldırgan, kendini sinema salonuna kilitlemişti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BİLİNMİYOR

İçişleri Bakanı Beuth saldırganın kimliğiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Saldırının nedeni de henüz bilinmiyor.

'TERÖR SALDIRISI DEĞİL'

Alman Bild gazetesi olayın terör saldırısı olmadığını ve bireysel bir saldırı olduğunu iddia etti.

Alman polisi de, saldırganın SEK komandoları tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

Daha önce gelen haberlerde silahlı saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı belirtilmişti.


Sinema saldırısının gerçekleştiği Vierheim

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler