HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da tren istasyonunda bıçaklı saldırı

Almanya'nın Münih kentindeki bir tren istasyonunda bıçaklı bir adam yolculara saldırdı. Saldırıda bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.

Almanya'da tren istasyonunda bıçaklı saldırı

Almanya'nın Münih kentine bağlı Grafing kasabasında, tren istasyonunda bıçaklı saldırı yaşandı. Bıçaklı saldırgan 1 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi de yaraladı. Saldırganın "Allah-ü Ekber" diye bağırdığı da iddia edildi.

Yerel saatle sabah 05.00'te gerçekleşen saldırıda yaralananların durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphe edilen bir kişi, olay yerine yakın bir noktada gözaltına alındı. Alman polisi, saldırının radikal İslam'la ilgisi olup olmadığını araştırıyor.

Gözaltına alınan saldırganın kimliği açıklanmazken, Alman savcılığı olayla ilgili yayın yasağı getirdi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Münih Savcılığı saldırganın şu ana kadar herhangi bir radikal İslamcı örgütle bağlantısının tespit edilmediğini açıkladı. Savcılık Sözcüsü Ken Heidenreich, Münih'in Grafing İstasyonu'nda bıçaklı saldırı düzenleyen saldırganın 27 yaşında olduğunu duyurdu.

Heidenreich, "Fail, saldırı yerinde olayın siyasi nedenleri olabileceğine işaret eden söylemlerde bulundu" dedi. Sözcü, bu söylemlerin 'İslamcı arka planı' olduğunu belirtti. Görgü tanıkları, saldırganın saldırı anında tekbir getirdiğini iddia etmişti. Savcılık söz konusu söylemler konusunda incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Bavyera İçişleri Bakanı (CSU) Joachim Hermann basın açıklamasında, saldırganın 'uyuşturucu sebebiyle kendisinde olmadığı' iddiasını da gündeme getirdi. Bakan, bu iddianın da üzerinde durulduğunu ifade etti.

Bavyera Emniyet Teşkilatı Sözcüsü'nün verdiği bilgilere göre, 27 yaşındaki saldırgan Almanya Hessen eyaleti doğumlu ve göçmen kökenli değil.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler