HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'da yılbaşındaki taciz skandalı büyüyor

Almanya'da yılbaşı gecesi meydana gelen taciz ve gasp olaylarının boyutu yeni mağdurlarla her geçen gün büyüyor.

Almanya'da yılbaşındaki taciz skandalı büyüyor

Almanya'nın Köln kenti başta olmak üzere Stuttgart, Hamburg ve Düsseldorf'da yılbaşı gecesi meydana gelen taciz ve gasp olaylarının boyutu yeni mağdurlarla her geçen gün büyürken şiddet karşıtı gösteriler yaygınlaşıyor.

Tarihi Köln Katedrali ile merkez tren istasyonu arasında, Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli olduğu öne sürülen bazı gençlerin çıkardığı olaylar sonrası Köln'de polise başvuranların sayısının 106'ya ulaştığı bildirildi.

Bazı mağdurlar verdikleri ifadelerde kendilerine havai fişek atıldığını, sözlü ve fiziki cinsel tacize uğradıklarını, elbiselerinin hatta iç çamaşırlarının yırtıldığını ve gasp edildiklerini belirtti. Şikayetçi iki kadın ise saldırganlar tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

- Federal ve yerel makamlar arasında anlaşmazlık

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, Köln'deki olaylara karıştığı belirlenen üç kişi hakkında soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Jaeger, soruşturma kapsamındakilerin tutuklanıp tutuklanmadıkları konusunda bilgi vermekten kaçınırken olaylarla ilgili somut bilgilere ulaşılması durumunda kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yılbaşı gecesi Köln'de yaşananlardan sonra polisi eleştirmişti. Alman Polis Sendikası ise İçişleri Bakanı'nın eleştirisinin "yakışıksız" olduğunu açıkladı. Sendika Başkanı Rainer Wendt, "Federal İçişleri Bakanı'nın eyalet polis teşkilatını ve birim müdürünü kamuoyunda açıkça eleştirmesinin doğru bir üslup olduğuna inanmıyorum" dedi.

Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tacizcilerin Kuzey Afrika ve Ortadoğu kökenli olduğu yönündeki haberlerin ardından olayların sığınmacılar konusuyla karıştırılmaması uyarısında bulunarak yasalar önünde herkesin eşit olduğunu hatırlattı. Maas ayrıca organize suçların bu tacizle farklı bir boyut kazandığını söyleyerek, suçluların tamamının titizlikle araştırılıp yargı önüne çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Köln'de konuyla ilgili belediye ve emniyet yetkililerinin katıldığı bir toplantıda, şubat ayındaki karnaval nedeniyle bir milyondan fazla ziyaretçinin geleceği kentte benzer olayların tekrar yaşanmaması için alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

- Ülke genelinde gösteriler başladı

Yılbaşı gecesi yaşanan taciz olaylarına karşı Köln başta olmak üzere çeşitli kentlerde gösteriler düzenleniyor. Olayın yaşandığı Köln Katedrali ile merkez tren istasyonu önünde çeşitli kadın derneklerinin düzenlediği gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Katedral önünde toplanıp yürüyüşe geçen protestocular ellerinde "Kadınlara tecavüz ve tacize hayır", "Kadına şiddete hayır", "Cinsel istismar istemiyoruz" şeklinde dövizler taşıyarak slogan attı.

Gösterileri düzenleyen kadın dernekleri bunun bir başlangıç olduğunu, toplu taciz olaylarının ülke gündeminden düşmemesi için protestoların artarak devam edeceğini açıkladı.

TACİZİ ANLATTI...

Tacize uğradığını belirten 18 yaşındaki Michelle isimli genç kız Almanya'da N-TV kanalına konuştu.

Michelle kendisinin ve arkadaşlarının maruz kaldığı tacizi anlattı. "Saat 23.00 civarında havai fişek gösterilerini izlemek iin tren istasyonuna gitmiştik ve söz konusu kişileri ilk kez orada gördük. Bir anda 20-30 kişilik bir grup erkek tarafından etrafımız sarıldı" diye konuşan Michelle "Bizi çekiştirirken her yerimizi elliyorlardı, biz ise olabildiğince hızlı bir şekilde onlardan uzaklaşmaya çalışıyorduk" sözleriyle yaşadığı dehşeti anlattı.

Genç kız tacizci kalabalıktan uzaklaşırken gruptaki bazı kişilerin kendisinin ve arkadaşlarının eşyalarını çaldığını da belirtiyor.

İKİ KİŞİ 'TECAVÜZE UĞRADIM' DEDİ

Bazı mağdurlar verdikleri ifadelerde kendilerine havai fişek atıldığını, sözlü ve fiziki cinsel tacize uğradıklarını, elbiselerinin hatta iç çamaşırlarının yırtıldığını ve gasp edildiklerini belirtti. Şikayetçi iki kadın ise saldırganlar tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler