HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'daki eşcinseller, camide homofobiyi tartışacak

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Şehitlik Camii eşcinselleri camiye davet etti.

Almanya'daki eşcinseller, camide homofobiyi tartışacak

Eşcinseller 24 Kasım günü saat 19.00'da camiyi gezecek, daha sonra ise 'İslam ve Homofobi' konulu panele katılacak. Etkinliğe katılım çağrısı Leadership Derneği, Göçmen Lezbiyen ve Homoseksüeller Derneği ile Şehitlik Camisi Derneği tarafından yapıldı. Etkinlik, Leadership Derneği'nin yürüttüğü 'Meet2respect Projesi' kapsamında düzenlendi.

'Diğerleriyle Karşılaş' parolasıyla yürütülen proje hoşgörüsüzlük, ayrımcılık ve şiddetin ortadan kaldırılmasını hedefliyor.

Queer.de adlı internet sitesinde yer alan haberde camiyi ziyaret edeceklerin 19 Kasım tarihine kadar 'daniel.worat@vk-online.de' e-mail adresine başvurmaları istendi.

DİTİB Şehitlik Camii ile eşcinsellerin çatı kuruluşu LSVD arasında yıllardır iyi bir diyalog bulunuyor. LSVD 2008 yılında üyelerine camideki 'Açık Kapı Günü' adı verilen etkinliğe katılmaları çağrısı yapmıştı. Yine 2012 yılında eşcinseller, ırkçı saldırılara karşı cami ile dayanışma göstermişti. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler