HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

Münih terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesindeki 106. duruşmada, 6 Nisan 2006'da Halit Yozgat'ın öldürüldüğü gün internet kafede bulunan ancak cinayeti ve Halit Yozgat'ı görmediğini iddia eden eski istihbarat çalışanı Andreas T, dinlenildi.

Müdahil olarak duruşmaya katılan İsmail Yozgat, cinayetin işlendiği gün ile ilgili Andreas T'ye doğrudan sorular yöneltti. "Hiçbir şey görmediğimi biliyorum" şeklinde yanıt veren Andreas T'yi İsmail Yozgat, yalan söylemekle itham ederek "Üzgünüm ama sana hiç bir şekilde inanmıyorum T." ifadesini kullandı.

Tercüman aracılığıyla konuşan İsmail Yozgat,daha önceki duruşmalarda internet kafede her zaman kısa bir süre kaldığı yönünde konuşan Andreas T'ye , "Çoğu kez 2 saat kaldığınızı ve para almadan size 2 kez kahve ikram ettiğimi unuttunuz mu" sorusunu yöneltti.

İsmail Yozgat'ın bir kez de T'nin bir kadınla internet kafeye geldiğini söylemesi üzerine de T, bir kadınla internet kafeye geldiğini hatırlamadığını ve hiçbir şekilde düzenli olarak 2 saat boyunca internet kafede kalmadığını ileri sürdü.

Daha önceki duruşmalarda internet kafede bulunduğu sırada silah sesini duymadığını, internet kafeden çıkarken Yozgat'ı görmediğini ve parayı tezgahın üzerine koyduğunu ileri süren eski istihbarat çalışanı T,kesinlikle sık sık saatlerce internet kafede oturmadığını iddia etti.

İsmail Yozgat'ın avukatları duruşmada mahkeme heyetine Andreas T'nin daha fazla bilgiye sahip olduğunu ispatlamaya çalıştı. Avukatlar, T'nin söz konusu cinayetlerin seri katiller tarafından işlendiği bilgisine medyaya yansımadan önce sahip olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan,duruşmada Thüringen Eyaleti Kriminal Dairesi'nin bir uzmanı, Jena kentinde 1998 yılında NSU terör örgütü üyelerine yönelik yapılan aramalarda elde edilen boru tipi bomba ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zaschaepe'nin patlayıcı madde satın aldığı ancak tehlikeli bir bomba yapma konusunda başarısız olduklarını belirten uzman,bombanın ateşleme düzeneğinin eksik olduğunu belirterek "Ya yeteri kadar bilgileri yoktu ya da gerekli malzemeye sahip değillerdi. Ancak çok çaba sarf etmişler" ifadesini kullandı.

Polis tarafından 1998 yılında yapılan aramalardan izlerini kaybettiren söz konusu NSU üçlüsü, 2000 ile 2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmükle suçlanıyor.

NSU üyeleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin, en son kiraladıkları Frühlingsstrasse 26 adresindeki evi, delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.

Dava yarın yapılacak 107. duruşma ile devam edecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler