HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’daki terör örgütü NSU davası

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında, Chemnitz kentindeki aşırı sağcı bir grubun kurucularından olan Ralph H. dinlendi.

MÜNİH (AA) – Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davanın 164. duruşmasında dinlenen Ralph H, NSU terör örgütünü destekleyen aşırı sağcıların liderlerinden olan bir kişinin, 2000 yılında kendisinden yardım istediğini anlattı.

Chemnitz kentinde yanında iki kişi olan söz konusu şahısla buluştuğunu belirten Ralph H, bu kişinin kendisinden birkaç günlüğüne evine kiracı alıp alamayacağını sorduğunu belirtti.

Anne ve babasıyla aynı evde kaldığı için buna olumlu cevap vermediğini ifade eden Ralph H, birkaç ay sonra aynı kişinin yeniden ev konusunda yardım istediğini söyledi.

Ralph H, bu kişininin yanında bulunanların yüzlerini kapattıkları için kim olduklarını hatırlamadığını ancak daha sonra bunların NSU üyeleri Uwe Munlos ve Uwe Böhnhardt olduğunu tahmin ettiğini kaydetti.

Daha sonra kendisine ev kirasının ödenmediğine dair uyarı mektubu geldiğini ifade eden Ralph H, bunun üzerine yaptığı araştırmada kendi adına bir daire kiraladığını ve ürünler satın aldığını ancak bunların ödemesinin yapılmadığını öğrendiğini öne sürdü.

Daha sonra kimliğinin de içinde bulunduğu cüzdanını kaybettiğini fark ettiğini iddia eden Ralph H, o dönem cüzdanını bir alışveriş merkezinde veya arkadaşlarıyla buluştuğu sırada kaybetmiş olabileceğini savundu.

"Chemnitzer Heimatschutz" adlı aşırı sağ oluşumun kurucuları arasında yer alan Ralph H, adına alınan ve aralarında gece görüş dürbünü ve biber gazı da olan ürünler ile Ralph H'nın kimliği Zwickau kentinde NSU üyelerinin son kaldığı evde bulunmuştu.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygunda, NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

NSU davası ise 6 Mayıs 2013'te Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde başlamıştı. NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olduğu iddia edilen Zschaepe, tutuklu yargılandığı davada susma hakkını kullanıyor.

Mahkemede, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler