HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

Almanya'da 8'i Türk, 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasına devam edildi.

MÜNİH (AA) -Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen 188. duruşmada, Kassel kentinde 6 Nisan 2006'da internet kafesinde öldürülen Halit Yozgat'ın ailesini temsil eden müdahil avukatlar hazır bulundu.

Avukatlar, Hessen Eyaleti Anayasa Koruma Teşkilatı çalışanlarının yanı sıra, Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve eski Bavyera Eyaleti Başbakanı Günther Beckstein'in tanık olarak davet edilmesini talep etti.

Savcılık, müdahil avukatların talebini eleştirerek, bununla ilgili gelecek hafta açıklamada bulunulacağını bildirdi. Mahkeme başvuru hakkında henüz karar vermedi.

Müdahil avukatlar, Halit Yozgat'ın cinayeti esnasında olay yerinde bulunan Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı eski çalışanının cinayetle ilgisi olduğundan şüphelendiklerini belirtti. Avukatlar ayrıca, Hessen Eyaleti Anayasa Koruma Teşkilatı'nın, cinayet öncesi, cinayetle ilgili somut bilgiye sahip olduğunu ileri sürdü.

NSU terör örgütünün, Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi, bombalı saldırılar ve çok sayıda soygunla ilişkisi 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü olarak bulunmuş, örgüt üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evi ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013'te başlayan davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan ve tutuklu yargılanan Zschaepe, susma hakkını kullanıyor. Davada Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan dört sanık daha yargılanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler