HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya’daki Türkler mültecilere kapılarını açtı

Almanya’da faaliyet gösteren İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı mültecilere kapılarını açtı.

Almanya’daki Türkler mültecilere kapılarını açtı

Teşkilatın her camisi bir aileyi himaye edecek. Gelen ailelere ibadet ve hediye paketi verilecek, bazı cami ve şubeler mültecilere açılarak barınmalarına imkan sağlanacak. IGMG ayrıca tüm camilerinde mülteciler için yardım topladı.

IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç mültecilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Öncelikle bizim ilgili bölgelerimizde bu mülteci kardeşlerimiz gelmeye başlayınca Hasene derneğimizle birlikte komisyonlar oluşturuldu ve gerek havaalanları gerekse istasyonlarda karşılandılar. Şu an mültecilerle ilgili genel merkezimizde bir komisyon oluşturuldu, Hasene Derneği de komisyona dahil oldu. Mültecilerle ilgili yapacağımız çalışmalar sonucunda müşahhas adımlar atılması konusunda kararlar alındı. ‘Bir cami bir aile bir umut’ başlığı altında her camimizin bir aileyi sahiplenmesiyle ilgili karar alındı. Yine Hasene derneğimizin katkılarıyla ibadetlerini yapma hususunda kendilerine yardımcı olmak için birer hediye paketi hazırladık. Bir kısım cami ve şubelerimizden mekanı uygun olanlara da imkanlar el verdiğince mültecileri alacağız.”

Gelen bu insanlara misafir gibi davranmanın hem insani hem dini bir görev olduğunu dile getiren Celil Yalınkılıç, “Bu insanlar her ne kadar mülteci olarak isimlendirse de bizim bu insanları birer misafir olarak ağırlamamız gerekiyor ve ilerleyen süreçte bunlar bizim dostlarımız olacaklar. Bu çalışmaları biz hem insani sorumluluk, hem İslami sorumluluk bağlamında yapmalıyız. Bu insanların sorunları var. Tüm bu sorunların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca yaklaşan Kurban bayramında kapı kapı dolaşmak suretiyle bu insanlara ciddi manada bir pay ayıracağız” şeklinde konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler