HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan flaş karar: Schengen'i askıya aldı

Almanya, Hamburg'da yapılacak G20 Zirvesi nedeniyle güvenlik önlemi olarak serbest dolaşıma izin veren Schengen uygulamasını askıya aldı. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sınır kontrollerinin bugün uygulamaya konulduğu ve 11 Temmuz'a kadar süreceği ifade edildi. Alınan kararla Almanya'ya Schengen vizesi ile havaalanından yapılan girişlerde bir değişiklik olmayacak.

Almanya'dan flaş karar: Schengen'i askıya aldı

Avrupa'da terör saldırısı kaygıları sürerken Almanya, 7-8 Temmuz günlerinde Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi nedeniyle bugünden başlayarak Schengen uygulamasını askıya aldı. Güvenlik gerekçesiyle verilen kararın 11 Temmuz'a kadar geçerli olacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'nin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek Schengen uygulalanmasının askıya alınması için Avrupa Komisyonundan onay alındığını kaydetti.

Sputnik'e göre,Schengen vizesi ile havaalanından Almanya'ya yapılan girişlerde bir değişiklik olmayacak ama bir başka Schengen ülkesinden Almanya'ya karayolu ya da demiryolu ile girecek herkesin pasaport kontrolüne tabi tutulacağı belirtildi.

AB kurallarının kriz durumunda ya da güvenlik önlemi gerektiren olaylarda pasaport ya da kimlik kontrolüne tabi olmadan seyahat etmeye olanak veren sistemin bir süre için askıya alınmasına olanak verdiğine dikkat çekildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler