HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan kritik PKK açıklaması

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, PKK'nın Almanya'daki faaliyetlerine ilişkin "PKK Almanya’da terör örgütü kategorisinde yer alıyor. Bu açıdan sade üyeliği bile suçtur" dedi.

Almanya'dan kritik PKK açıklaması

Dimroth, Berlin'deki basın evinde düzenlediği toplantıda, "terör örgütü PKK'nın Almanya'da para toplamasına ve eleman kazanmaya yönelik çalışmalara hükümetin ve polisin ne gibi tedbirler aldığına ilişkin" soruya karşılık, "PKK Almanya'da terör örgütü kategorisinde yer alıyor. Bu açıdan sade üyeliği bile suçtur" ifadesini kullandı. Dimroth, alınan ve alınacak önlemler konusunda Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) raporuna bakılmasını istedi.

Almanya'nın eyalet sistemiyle yönetildiğine işaret eden Dimroth, polisin aldığı önlemlerin eyaletlerin görev alanına girdiğini bildirdi.

BİR DHKP-C ÜYESİ YAKALANDI

BfV raporunda Almanya'da bir dizi PKK üyesine karşı soruşturma yapıldığının ve ceza davalarının açıldığının görülebileceğini belirten Dimroth, son olarak da bir DHKP-C üyesinin yakalandığını hatırlattı.

"TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR PARTNER"

"(Türkiye) ile çeşitli seviyelerde çok aktif işbirliği var" diyen Dimroth, söz konusu terörizme karşı uluslararası işbirliğinin hukukun izin verdiği çerçevede yapıldığını ifade etti.

Dimroth, bu kapsamda Türkiye ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını savunarak, Türkiye'nin çok önemli bir partner olduğunu, bu işbirliğindeki tüm imkanlardan yararlanmak istediklerini belirtti.

Alman ve Türk güvenlik birimlerinin bu yılın başında uzmanlar seviyesinde görüşmeler yaptığına değinen Dimroth, burada özellikle uluslararası terörizmle mücadelenin ele alındığına işaret etti.

Dimroth, bakanlar seviyesinde bu stratejik görüşmelerin yapılmasının planlanıp planlanmadığını ise bilmediğini kaydetti.

ERDOĞAN VE MERKEL'İN GÖRÜŞMESİ

Alman Hükümet Sözcü Vekili Ulrike Demmer de Başbakan Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dün telefonda gerçekleşen görüşmede iki liderin terörle mücadelede işbirliğinin derinleştirilmesi konusunda karşılıklı güvence verdiğini söyledi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler