HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan mültecilere ikinci sınıf koruma

Almanya’nın Suriyeli mültecilere ikinci sınıf koruma verme hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Almanya'dan mültecilere ikinci sınıf koruma

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un internet sayfasında yer verdiği habere göre, perşembe günü iltica paketi konusunda anlaşma sağlayan hükümet ortakları, Suriyeli mültecilere ikinci sınıf koruma verme hazırlığında...

BİR YILLIK KORUMA, AİLE BİREYLERİNE ENGEL

FAZ'in ulaştığı bilgilere göre, Alman hükümeti artık Suriyeli mültecilere sığınma haklarını tam olarak kullandırmayacak. Savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek sığınma talebinde bulunan Suriyeli mültecilere bundan böyle 3 yıl yerine sadece 1 yıl sığınma hakkı verilecek. Buna ilaveten mültecilerin aile bireylerini Almanya’ya getirmesine de müsaade edilmeyecek. Gazete, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, hükümetin sözkonusu daireye bu yönde talimat gönderdiğini yazdı.

BAKAN DE MAİZİERE DOĞRULADI

Gazetenin bildirdiğine göre, Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da Deutschlandradio’ye demeç veren Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière (CDU), başka ülkelerin de böyle durumlarda sınırlı süreli koruma sağladığına dikkat çekerek,” Biz de Suriyeli mültecilerle ilgili gelecekte aynı şeyleri : ‘ Koruma alacaksınız, ancak sınırlı koruma alacaksınız. Bu sınırlı süreli olacak ve aile bireylerinizi getiremeyeceksiniz’ diyerek uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Almanya’ya sığınma talebinde bulunan Suriyeli mültecilere bugüne kadar 3 yıllık koruma sağlanıyor ve aile bireylerini de yanlarına almalarına müsaade veriliyordu. Resmi verilere göre, Ağustos ayı içerisinde sığınma talebinde bulunan 55 bin 600 Suriyeli mülteciden 38 bin 650’sine mülteci statüsü verildi. Bunlardan sadece 53’ü ise, ikincil koruma statüsü aldı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler