HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan son dakika Türkiye kararı: Berlin Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı

Almanya, insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanması üzerine Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, nota verdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Schaefer, Türk Büyükelçi'ye çok açık bir dille tutuklanan insanhakları aktivisti Peter Steudtner'in zaman kaybetmeden serbest bırakılmasını istediklerini açıkladı.

Almanya'dan son dakika Türkiye kararı: Berlin Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı

Dışişleri sözcüsü Schaefer, Peter Steudtner'in terör örgütüyle bağlantısı olduğu suçlamasının tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Başbakan Merkel'in sözcüsü Seibert de Peter Steudtner'in tutuklanmasını kınadıklarıını ve derhal serbest bırakılmasını istediklerini vurguladı.

SPIEGEL ONLINE: GABRIEL TÜRK BÜYÜKELÇİYİ ÇAĞIRDI

Alman Spiegel Online haber sitesi, olayı "Gabriel Türk büyükelçiyi çağırdı" başlığıyla duyurdu.

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer, düzenlenen basın toplantısında Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in yaz tatiline ara vererek hükümet içinde istişareler için Berlin'e döndüğünü söyledi.

Schaefer tutuklanan Alman vatandaşına yöneltilen terör örgütüne üyelik suçunun "absürd" olduğunu ifade etti.

Basın toplantısında konuşan Alman hükümet sözcüsü de Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye bundan sonra yapacağı mali yardımları gözden geçirirken Alman vatandaşının tutuklandığını dikkate alması gerektiğini belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler