HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'dan Türkiye'ye şok suçlama: MİT sızmaya çalıştı

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, Türkiye'yi Anayasayı Koruma Teşkilatı’na (karşı istihbarat) kendi ajanlarını sızdırmaya çalışmakla suçladı. Reul, 'Kuzey Ren-Vestfalya’ya yönelik de geçmişte böyle bir talimat vardı' ifadelerini kullandı.

Almanya'dan Türkiye'ye şok suçlama: MİT sızmaya çalıştı

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, MİT’in eyalette aktif istihbarat faaliyeti yürüttüğü ve Anayasayı Koruma Teşkilatı’na (karşı istihbarat) kendi ajanlarını sızdırmaya çalıştığını belirtti.

'TÜRKİYE BİLGİ TOPLADI'

Reul, İçişleri Komisyonu için hazırladığı raporda, MİT’in Türk hükümetinin olası rakipleri, Kürt gruplar ve öncelikle Fetullah Gülen yandaşları hakkında bilgi topladığını ifade etti.

'MİT, 40 KURUMU TAKİP ETTİ'

Rapor, Düsseldorf eyalet meclisindeki toplantı için hazırlandı. Sosyal Demokrat Parti (SPD) temsilcileri, Türk istihbaratının Anayasayı Koruma Teşkilatı’na kendi adamlarını sızdırmaya çalışıp çalışmadığını sordu. Reul, “Kuzey Ren-Vestfalya’ya yönelik de geçmişte böyle bir talimat vardı” diye yanıt verdi. Raporda, MİT’in eyalette 173 kişi ve yaklaşık 40 kurumu takip ettiği kaydedildi.

Raporda ayrıca Türkiye’nin Kuzey Ren-Vestfalya’daki resmi temsilciliklerinin de istihbarat faaliyeti için kullanıldığı belirtildi.


En Çok Aranan Haberler