HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'nın AB tehdidine karşı Türkiye'ye Finlandiya desteği

Almanya ile yaşanan kriz sonrası Türkiye'nin AB üyelik sürecinin durdurulmasını talep eden Alman vekillere Avrupa Birliği ülkelerinden yanıt geliyor. Finlandiya Dışişleri Bakanı Soini, Türkiye'nin AB müzakerelerinin sonlandırılmasından yana olmadığını söyledi. Soini bu süreçte en iyi yolun 'diyalog' olduğunu vurguladı. Bugün açıklama yapan bir başka isim ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'du.

Almanya'nın AB tehdidine karşı Türkiye'ye Finlandiya desteği

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde olmaması gerektiğine yönelik skandal açıklamalarının ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Türkiye'ye destek geldi. Macron 'Türkiye'nin son zamanlarda AB'den uzaklaşsa da hayati öneme sahip bir ortak olduğunu' söyledi. Fransa'dan sonra Finlandiya'dan Türkiye'ye tam destek var. Dışişleri Bakanı "Türkiye ile müzakerelerin kesilmesine karşıyız" dedi.

Macron da Türkiye'ye destek vererek, Türkiye'nin son birkaç aydır AB'den uzaklaştığını ama ilişkilerin tamamen kesilmesinden kaçınılması gerektiğini söylemişti.

Estonya Dışişleri Bakanı Sven Mikser AB'nin bu yıl içinde bu konuya ilişkin resmi bir karar almasını beklemediğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise Almanya'nın müzakerelerin durdurulması yönündeki duruşunu tekrarladı.

FİNLANDİYA'DAN TÜRKİYE'YE TAM DESTEK

Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini'den de Türkiye'ye destek içerikli bir açıklama geldi. Türkiye ile müzakerelern kesilmesine karşı olduklarını söyleyen Soini, "Diyalog her zaman en iyi yoldur" dedi.

Soini açıklamasında "Diyalog her zaman kullanışlı bir yoldur. Biliyoruz ki insan haklarıyla ilgili Türkiye'de bazı problemler var. Ancak ben müzakerelerin eksşlmesşinden yana değilim" ifadelerini kullandı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler