HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amedsporlu Deniz Naki'nin 12 maçlık cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Amed Sportif Faaliyetler'de forma giyen Deniz Naki'ye PFDK tarafından verilen 12 maçlık cezayı onadı. Naki, "ideolojik propoganda yaptığı" gerekçesiyle ceza almıştı.

Amedsporlu Deniz Naki'nin 12 maçlık cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Spor Toto 2. Lig takımlarından Amed Sportif Faaliyetler'de forma giyen Deniz Naki'ye Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 12 maçlık cezayı onadı.

Deniz Naki'nin itirazını reddeden Tahkim Kurulu, bu kararı oy birliğiyle aldı.

Kurul, cezanın ertelenmesi yönündeki talebi de yine oy birliğiyle reddetti.

Deniz Naki, "ideolojik propoganda yapması" ve "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle 12 resmi müsabakadan men edilmiş ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırılmıştı.

Naki takımının Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmesi sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamayı şöyle noktalamıştı:

"Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybedenlere ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)"

TIKLAYIN - DENİZ NAKİ'NİN 2 YIL ÖNCE BBC TÜRKÇE'YE YAPTIĞI AÇIKLAMA

'Kürt olduğum için saldırıya uğradım' demiştiAlmanya'da Bayer Leverkusen kulübünün altyapısından yetişen Deniz Naki, Amedspor'a Gençlerbirliği'nden gelmişti.

Koluna dövme şeklinde "Azadi" (Özgürlük) yazdıran Naki, Gençlerbirliği'nde forma giydiği günlerde Ankara'da bir saldırıya uğramış, daha sonra yaptığı açıklamada Kürt olmasından dolayı hedef alındığını öne sürmüştü.

Deniz Naki, "Ben Dersimli ve Aleviyim. Bundan gurur duyuyorum. Gurur duymaya da devam edeceğim" demişti.

Amed Sportif Faaliyetler ile Fenerbahçe arasındaki Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı yarın TSİ 13.00'te Diyarbakır'da oynanacak.

Karşılaşmaya, Amed Sportif Faaliyetler'in cezası nedeniyle seyirci alınmayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler