HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amerikan polisi, şüpheliyi kasten ezdi

ABD'de bir polis memurunun silah çalmış olabileceği belirtilen şüpheliyi etkisiz hale getirebilmek için kasti olarak çarptığı görüntüler ortaya çıktı.

ABD'nin Arizona eyaletinde devriye gezen Michael Rapiejko adlı polis memurunun, silah çaldığı belirlenen Mario Valencia adlı şüpheliyi etkisiz hale getirebilmek için polis aracı ile arkadan çarptığı olaya dair görüntüler ortaya çıktı.

Marana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun kullandığı polis aracında bulunan güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedilen görüntülerde, Valencia'nın elinde bir silahla sokak ortasında yürüdüğü görülüyor. Polis memurunun şüpheliyi takip ettiği sırada Valencia'nın kendisini takip eden polis aracını fark ederek havaya bir el ateş ettiği görülen görüntülerde, bir diğer polis memuru Michael Rapiejko'nun polis aracı ile hızlı bir şekilde ve kasıtlı olarak şüpheliye arkadan çarptığı görülüyor. Valencia, çarpmanın etkisi ile birkaç metre havaya fırlarken, diğer polis memurları da araçlarından inerek yere düşen Valencia'yı kontrol ediyor.

Polis memurunun kasti bir şekilde çarptığı Valencia'nın kaldırıldığı hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından iki gün gözaltında kaldığı ve daha sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.

Valencia'nın avukatı Michelle Cohen-Metzger olayla ilgili yaptığı açıklamasında görüntülerin polisin silahlı birini etkisiz hale getirmek için kullandığı yöntemin tartışmaya yol açtığını ifade ederek, "Görüntüler, polisin orantısız güç kullandığını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Müvekkilimin ölmemesi ise şaşılacak bir şey” dedi. Marana Emniyet Müdürü Terry Rozema ise, Michael Rapiejko'nun bu davranışının doğru olduğunu ifade ederken, "Biraz daha ileriye gitmesine izin vermek ve ne olacağını izlemek ya da onu etkisiz hale getirerek, birine zarar verebileceği olasılıkları ortadan kaldırmak arasında bir seçim yapsaydık, masum insanlara yönelik bir hata yapmış olacaktık” dedi.

Olay, sosyal medya kullanıcıları arasında da farklı görüşlerin ortaya çıkmasına yol açtı. Bazı kullanıcılar polis memurunun sergilediği tutumu savunurken, bazıları ise Rapiejko'nun bu davranışını aşırı güç kullanımı olarak değerlendirdi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler