HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ankara, NATO'da isyan çıkardı'

Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü ziyaretine Türkiye'den izin çıkmamasına tepki olarak Alman hükümetinin üsse alternatif araştırmak zorunda oldukları yönündeki açıklamaları değerlendiren Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi (RUDN) Prof. Dr. Yuriy Poçta, Ankara'nın eylemleriyle Berlin'e meydan okuduğunu savundu. Poçta, Türkiye'nin Almanya'ya baskı uyguladığını belirtti.

'TÜRKİYE ALMANYA'YA ŞANTAJ YAPIYOR'

Sputnik'te yer alan haberde, Rus uzman, şöyle konuştu: "Türkiye'nin NATO içerisinde hem Avrupa Birliği hem de ABD'ye yönelik bağımsız duruş sergilemeye başlaması nedeniyle, Türkiye-Almanya ilişkileri son aylarda oldukça gerildi. Türkiye'nin Batı'yla ilişkileri yeni nitelik kazanıyor. Türkiye şu anda Alman gazetecilere, vekillere ve askerlere yaklaşımıyla, Almanya'ya baskı yapmaya, şantaj uygulamaya başlıyor. Bunu İncirlik örneğinde görüyoruz. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, (Almanya Başbakanı) Angela Merkel'e meydan okuyor."

'ALMAN ASKERLERİN İNCİRLİK'TEN AYRILMASI, NATO İÇİN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURUR'

Alman askerlerin Türkiye'den Ürdün gibi başka bir ülkeye naklinin somut bir anlam taşıdığını söyleyen Poçta, bunun genel olarak NATO için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini kaydetti: "Ürdün, Batı için çok daha güvenilir müttefik olarak görünüyor, zira Türkiye öngörülemez hale geliyor. Bu yüzden sanırım tüm bu nakil konuşmaları sanırım yeterince ciddi. Neye mal olacağı, böyle bir operasyon için para var mı, bu başka bir soru. Ayrıca üssün taşınması NATO ailesi içinde ciddi bir skandal anlamına gelir.

Ankara'nın İncirlik Üssü'ne yönelik davranışı elbette müttefikler arasında kabul edilmez bir şey. Bu, Türkiye'nin isyanı ve NATO içerisinde belli bir kriz anlamına geliyor".


En Çok Aranan Haberler