HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'ya kritik ziyaret: Steinmeier Türkiye'ye geliyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, bugün Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ankara'ya kritik ziyaret: Steinmeier Türkiye'ye geliyor

Türkiye-AB ilişkilerinde kritik kopmaların yaşandığı bir süreçte, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier bugün geç saatlerde Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek.

GEÇ SAATLERDE GELECEK

Steinmeier çalışma ziyareti kapsamında bugün geç saatlerde Ankara’ya gelecek ve temaslarına yarın başlayacak. Steinmeier, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

Geçtiğimiz günlerde Mevüt Çavuşoğlu'nun Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i telefonda bekletmesi gündem olmuştu. Bakanların telefon görüşmesi için iki kez tarih belirlendiği, ancak ikisinde de

Steinmeier’in telefonda bekletildiği, Türk tarafının programı nedeniyle bunların son anda iptal edildiği öğrenilmişti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN STEINMEIER'E: ÇOK YOĞUNUZ, İŞİMİZ VAR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, telefon krizi ile ilgili açıklamasında "Türkiye'de çok yoğunuz, çok işimiz var. Burası ikinci sınıf bir ülke değil. Benim işlerim var. Ne zaman uygun olursam o zaman görüşürüz" demişti.

HANGİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK?

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Steinmeier'ın 14-15 Kasım'da gerçekleştireceği ziyareti kapsamında ikili ilişkiler, terörle mücadele ve AB konularının ele alınmasının öngörüldüğü bildirilmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter Steinmeier 14-15 Kasım 2016 tarihlerinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde Türkiye-AFC ikili ilişkilerinin, terörle mücadele alanında işbirliğinin ve AB konularının yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülmektedir."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler