HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anket: ABD'lilerin yarısı CIA'i haklı buldu

ABD'de yapılan bir ankete katılanların yüzde 51'i CIA'in 11 Eylül sonrası devreye soktuğu ve Senato raporunda 'işgenceye varan uygulamalar' olarak yorumlanan sorgulama yöntemlerini destekledi.

Anket: ABD'lilerin yarısı CIA'i haklı buldu

ABD Senatosu'nun geçen hafta açıkladığı ve CIA'in 11 Eylül sonrasındaki tartışmalı sorgulama yöntemlerini 'işkenceye varan uygulamamalar' olarak tanımlayan raporun ardından ABD'lilerden CIA'e destek geldi.

Pew araştırma merkezinin yürüttüğü ankete katılanların yüzde 51'i CIA'inkullandığüı sorgulama yöntemlerini desteklerken karşı çıkan grup yüzde 29'da kaldı.

Senato raporunun kamuoyu ile paylaşılmasının doğru olup olmadığı konusunda ise yanıtlar birbirine oldukça yakın çıktı. Ankete katılan 1000 kişinin yüzde 42'si raporun açıklanmasını doğru bulurkeni yüzde 43'lük bölüm rapor yüzünden ulusal çıkarların zarar görmüş olabileceğini söyledi.

CIA kınanmıştı

Geçtiğimiz hafta açıklanan raporun ardından aralarından Almanya'dan Afganistan'a kadar birçok ülke CIA'in tutumunu eleştirmişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Radikal İslamcı terörizm ile mücadele adına yapılan ve doğru bulunan yöntemler kabul edilemez hatalardı" demişti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmetzai ise, CIA'in insan haklarını ihlal ettiğini söyleyerek, sorgulamalarda işkenceye maruz kalan Afganistan vatandaşlarına dair bilgi talep etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler