HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankikapitalist müslümanlar yabancı medyada

Gezi gösterileri sırasında adı sık sık duyulan Antikapitalist Müslümanlar hareketi, Economist dergisinin Charlemagne köşesinde bir değerlendirmeye konu oldu.

Ankikapitalist müslümanlar yabancı medyada

Economist dergisi, Gezi gösterilerine katılmasıyla dikkat çeken Antikapitalist Müslümanlar hareketinin, "Protestoları, darbe bağımlısı, laik "Beyaz Türkler' ile mazlum dindar "Siyah Türkler' arasında uzun bir süre devam eden çatışmanın parçası olarak gösterme çabalarını etkisizleştirdiğini" öne sürdü.

Dergi, Antikapitalist Müslümanların "Protestoları, darbe bağımlısı, laik "Beyaz Türkler' ile "Siyah Türkler' arasında uzun bir süre devam eden çatışmanın parçası olarak gösterme çabalarını etkisizleştirdiği" görüşünü dile getirdi.

İngiliz Economist dergisinin Charlemagne köşesinde "Antikapitalist Müslümanlar" başlığıyle yer verilen yorumda "Dağınık şaçıyla, bol pantolonuyla, plastik terlikleriyle ve tespihi ile arketip bir muhafazakar Müslüman gibi görünen" Antikapitalist Müslümanlar hareketi lideri İhsan Eliaçık'ın, "hiç de tipik olmadığı" belirtildikten sonra Eliaçık'ın, "İslam sosyal adaletine dair", "kuralları basit: başkalarına zarar verme, çalma, yalan söyleme, hataların karşısında sessiz kalma, çevreye saygı göster" gibi sözleri yansıtıldı.

Yorumda "Antikapitalist Müslümanların, Sayın Erdoğan'ın protestoları, darbe bağımlısı, sefahat düşkün laik "Beyaz Türkler' ile mazlum dindar "Siyah Türkler' arasında uzun bir süre devam eden bir çatışmanın parçası olarak gösterme çabalarını etkisizleştirdiği" görüşü de öne sürüldü. ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler