HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AP raportörü Piri: Seçimler adil bir ortamda gerçekleşmedi

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raportörü Kati Piri, Türkiye’de düzenlenen genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin “adil bir ortamda” yapılmadığını söyledi.

AP raportörü Piri: Seçimler adil bir ortamda gerçekleşmedi

Euronews’e konuşan Hollandalı parlamenter, "Bu seçimler normal koşullarda düzenlenmedi, insanlara gözdağı verildi” ifadesini kullandı.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin askıya alınmasıyla ilgili olarak değerlendirme yapan Piri, "kişisel olarak AB’nin karar organı Konsey’in bu kararı destekleyeceğini düşünmediğini" kaydetti.

Piri, başkanlık sisteminin, AB değerlerine de uygun olmadığı görüşünü dile getirdi.

AP raportörü, Türkiye’deki durumu izlemeye devam edeceklerini belirterek, AB’nin Erdoğan dışında Türkiye’deki diğer siyasi aktörleri de muhatap almasını önemine değindi.

AB'den Türkiye açıklaması

Avrupa Komisyonu Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmasının ardından Türkiye'nin sözünü tutan bir ortak olmaya devam edeceğini umduğunu açıkladı.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü basın toplantısında yaptığı açıklamada "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında Türkiye'nin göç, güvenlik, bölgesel istikrar ve terörle mücadele gibi ortak çıkarları ilgilendiren çok önemli konularda Avrupa Birliği için sözünü tutan bir ortak olarak kalacağını umuyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler