HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arabanın şasisine yapıştı, sağ kalmayı başardı

Avustralya'da altına yapıştığı arabayla otoyolda 88 kilometre yol yapan koala bir kırık tırnakla kurtuldu. Timberwolf adı verilen koala doğaya bırakılmadan önce veteriner hastanesinde kendisini toparlamaya çalışıyor.

Arabanın şasisine yapıştı, sağ kalmayı başardı

Avustralya'da kendisine çarpan arabanın şasisine yapışarak işlek bir otoyolda yüksek süratle 88 kilometre yol giden koala sağ kalmayı başardı.

Avustralya Hayvanat Bahçesi Hastanesi'nin açıklamasında zor yolculuğun yorgunluğunu atmaya çalışan koalanın kırılan tırnağı dışında yara almadığı bildirildi.

Hayvanat Bahçesi çalışanları, mucizevi yolculuktan sağ çıkan koalaya, futbol takımlarının adı olan Timberwolf ismini koydular.

Mucize gibiTimberwolf'a arabanın, Cuma günü Queensland eyaletindeki Maryborough yakınlarında çarptığı sanılıyor.

Arabada yolculuk yapan aile, kaçak yolculuk yapan koalayı benzin molasında farketmiş.

Hayvanat Bahçesi hastanesinden veteriner Claude Lacasse, Fransız haber ajansı AFP'ye koalanın bu kadar iyi durumda olmasının çok şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Lacasse, "Olağanüstü bir şey, çok şanslı bir koala" diye konuştu.

Arabanın otoyolda saatte 110 kilometreye kadar sürat yaptığı kaydediliyor.

Kırılan tırnağının acısını almak için ağrı kesici verilen Timberwolf şimdilik Hayvanat Bahçesi'nde dinleniyor.

Korunması gereken türVeteriner hastanesine her ay 70 koala getiriliyor. Bunların yarıdan çoğu trafik kazaları ya da evcil hayvanların saldırıları sonucu yaralanmış oluyorlar.

Veterinerler şimdi Timberwolf'u nerede doğaya bırakacaklarını saptamak için arabanın tam olarak nerede çarptığını tahmin etmeye çalışıyorlar.

Britanya'dan Avustralya'ya 1788 yılında ilk göç dalgası başlamadan önce kıtada 10 milyonu aşkın koala yaşadığı tahmin ediliyor.

Şu anda ise koala Avustralya hükümetinin "korunması gereken türler" listesinde ve doğada sadece 43 bin koala kaldığı düşünülüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler