HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arapların İsrail'deki okullarda çalışmalarına yasak

İsrail'in Tel Aviv, Ness Tziona ve Givatayim gibi bazı şehirlerinde, okullarda Arap işçilerin çalışmasının yasaklandığı bildirildi.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, belediye yönetimleri tarafından alındığı belirtilen yasağa gerekçe olarak "son zamanlarda artan saldırılar ve gerginlik" gösterildi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Birleşik Arap Listesi milletvekilleri ise "tehlikeli bir ayrımcılık" olarak niteledikleri bu karara karşı çıktı. Birleşik Arap Listesi milletvekillerinden Dov Khenin, Knesset İç Komisyonu'na konuyla ilgili acil toplantı çağrısında bulundu. İsrail basınında Khenin'in, "(Güvenlik) endişesi adı altında birileri radikal ayrımcılık yönünde tehlikeli adımlar atıyor" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Knesset'teki Arap milletvekillerinden İsavi Frej de eğitim sisteminin tansiyonu düşürücü adımlar atmak yerine, "ayrımcılık ve red politikalarına önayak olduğunu" söyledi.

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz Ağustos ayı içinde İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrinde Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamıştı. Anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybettiği saldırıda ailenin yalnızca 4 yaşındaki çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze ile İsrail'in bazı şehirlerindeki olaylarda 40'ı aşkın Filistinli hayatını kaybetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler