HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşiret Devrimcileri ile IŞİD'in yolları ayrıldı

Kısa süre öncesine kadar Irak ordusuna karşı birlikte savaşan Aşiret Devrimcileri ile IŞİD, düşman oldu. Devrimcilerin 30 IŞİD militanını öldürdüğü ileri sürüldü.

Aşiret Devrimcileri ile IŞİD'in yolları ayrıldı

Irak'ta, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışmaya başlayan Aşiret Devrimcileri'nin biri üst düzey yetkili olmak üzere 30 militanı öldürdüğü belirtildi.

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce kentine 13 kilometre mesafedeki El-Kerame ilçesinde Aşiret Devrimcileri'nin ilk kez IŞİD'e karşı çatıştığını söyledi. Kerhut, çatışmalar sırasında terör örgütü elebaşlarından Ebu Sabit el-Cumeyli'nin de aralarında bulunduğu 30 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü kaydetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, birkaç gün öncesine kadar Aşiret Devrimcileri ve IŞİD, Irak ordusuna karşı savaşıyordu. Ancak IŞİD'in fikirlerini empoze girişimlerinden rahatsız olan Aşiret Devrimcileri ve terör örgütü arasında anlaşmazlık çıktı. Anlaşmazlıkların çatışmaya dönüşmesinin ardından Aşiret Devrimcileri, Enbar'daki yerel hükümetin yanında yer aldı.

Geçen yıl eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin politikalarına karşı aralıksız eylemler yapan Sünni aşiret mensuplarına "Aşiret Devrimcileri" deniyor. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler