HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ateşkese rağmen çatışma

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkesin ikinci gününde Debaltseve bölgesinde çatışmalar oldu. Ayrılıkçıları ateşkes ihlaliyle suçlayan Kiev, 4 askerin öldüğünü açıkladı.

Ateşkese rağmen çatışma

Ukrayna'da ateşkesin yumuşak karnı Debaltseve bölgesinde çatışmaların yeninden çıktığı bildirildi. Reuters'ın haberine göre, ayrılıkçıların yoğun olduğu bölgenin arasında kalan hükümet kontrolündeki bölgeden ağır silah ve patlama sesleri geliyor. Kiev yönetimi Rusya yanlısı ayrılıkçıları 15 Şubat'ta yürürlüğe giren ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Ukrayna ordu kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ateşkesten bu yana Debaltseve'de çıkan çatışmalarda dört Ukrayna askeri öldü, 21 asker de yaralandı.

Bölgeye yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Vuhlehirsk'te bulunan Reuters muhabiri her 10 saniyede bir patlama sesi geldiğini bildirdi. Debaltseve, orduyla ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların son haftalarda en yoğun olduğu bölgeydi. Ayrılıkçılar demiryolu hattının geçtiği stratejik bölgeyi ele geçirmek için arka arkaya saldırılar düzenlemişti.

Ülkede geçen yılın Nisan ayında başlayan ve 5 binden fazla insanin öldüğü çatışmaları durdurmak için Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa liderleri Belarus'un başkenti Minsk'teki zirvede ateşkes anlaşmasına varmıştı.

Gazetecilere açıklama yapan ordu sözcüsü Anatoly Stelmakh, bu bölge dışında Ukrayna'nın doğusunda genel itibariyle ateşkesin uygulandığını söyledi. Stelmakh, Ukrayna askerlerlerinin ateşkes süresince toplamda 112 kez ateşe maruz kaldığını vurguladı.

'Silahların çekilmesi söz konusu değil'

AFP'ye açıklama yapan bir başka Ukranalı askeri yetkili Vladyslav Seleznyov, ordunun cephe hattından ağır silahlarını ve tanklarının çekmeyeceğini belirtti.

Ateşkesin kırılganlığına dikkat çeken Seleznyov, "Ayrılıkçılar bize sürekli tanklarla saldırırken, nasıl geri çekilebiliriz? Bu mümkün değil" diye konuştu.

Kaynak: Reuters, AFP

aljazeeraturk

Eşi görülmemiş siber soygun

Özgecan için polis megafonundan slogan attılar

İyimaya: İdam cezası tartışılmalı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler