HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa, AK Parti'yi konuşuyor

Erken genel seçimlerden zaferle çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Avrupa Birliği çevrelerinde de geniş yankı uyandırdı.

Avrupa, AK Parti'yi konuşuyor

Türkiye'deki seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Avrupa Parlamentosu'nun (AP) eski Türkiye Raportörü ve Hıristiyan Demokrat Parti Üyesi Pihilippe Morillon, AK Parti ve ordu arasında problem yaşanmayacağını ifade ederek, "Türk Ordusu demokrattır, halkın seçtiğine saygı duyacaktır" dedi.

"BU TEPKİYİ ÖNCEDEN TAHMİN EDEBİLİYORDUK"

Belçika'nın başkenti Brüksel'de İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Morillon, demokrasilerde bu tür reaksiyonların doğal karşılanmasını gerektiğini belirterek, "Bu tepkiyi önceden tahmin edebiliyorduk. Türkiye demokratik bir ülke ve demokrasi tecelli etti" şeklinde konuştu.

Türk insanının son ekonomik krizden aşırı derecede etkilendiğine dikkat çeken Pihilippe Morillon, milyonlarca işsizin, sorunlarına çözüm bulamayan mevcut yönetimi görevden alarak, ülkeyi daha iyi yöneteceğine inandıkları bir partiye görev verdiğini, buna da saygı duyulması gerektiğini söyledi.

"UMARIM, ONLAR DA DİYALOGDAN YANA TAVIR ALIRLAR"

Kendisinin ve bir çok arkadaşının "Ilımlı İslamcılar"la diyalog kurulmasından yana olduklarını açıklayan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) eski Türkiye Raportörü ve Hıristiyan Demokrat Parti Üyesi Pihilippe Morillon, "Afgan lider Ahmet Şah Mesud ile de bu bağlamda çok iyi ilişkilerimiz vardı. Şimdi, ılımlı İslamcılar Ankara'da iktidara geldi. Umarım, onlar da diyalogdan yana tavır alırlar" diye konuştu.

AK Parti'yi seçim kampanyası süresince de yakından izlediklerini söyleyen Morillon, "Laiklik, AB, komşularla ilişkiler ve sorunların diyalogla çözülmesi gibi konulardaki görüşleri bize son derece olumlu geldi. Umarım bu görüşlerini muhafaza ederler, bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler