HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa Komisyonu Sözcüsü'nden Türkiye'ye çağrı: Derhal serbest bırakın

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, Türkiye'de muhalefet üyelerinin, insan hakları savunucularının ve gazetecilerin tutuklanmasının 'endişe verici' olduğunu belirterek "Bu insanların derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz" dedi. Türkiye'de muhalefet üyelerinin, insan hakları savunucularının ve gazetecilerin tutuklanmasının 'derin endişe verici tekrar eden bir model' olduğunu söyleyen Schinas, Türkiye'ye yaptırım olarak AB fonlarının durdurulmasına gerek olmadığını ifade etti.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü'nden Türkiye'ye çağrı: Derhal serbest bırakın

Schinas, fonlama konularına AB üyesi ülkelerin ortaklaşa karar verdiğini belirtti.

Schinas'ın açıklaması Almanya vatandaşı aktivist Peter Steudnter'ın da aralarında olduğu 6 insan hakları savunucusunun tutuklanmasının ardından Almanya ve Türkiye arasındaki diplomatik krizin derinleştiği sırada geldi.

GABRIEL DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel "Ankara'daki yetkililer politikalarının sonuçsuz olmadığının farkında olmalılar. Mevcut şartlarda Gümrük Birliği'nin genişletilmesi konusunda nasıl görüşmeler yapılabileceğini düşünemiyorum" demişti.

Gabriel ayrıca Alman şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmasını garanti edemeyeceklerini belirtmişti. Almanya Türkiye'ye seyahat edecek olan vatandaşları için yeni bir seyahat uyarısı da yayınlamıştı.


En Çok Aranan Haberler