HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dışı olay

Belçikalı bir çiftin kendi çocuklarına aç bıraktıktan sonra dışkı yedirdikleri, demir çubuklarla dövüp, akılalmaz işkenceler yaptıklarının ortaya çıkması ülkede şok etkisi oluşturdu.

Avrupa'nın göbeğinde insanlık dışı olay
Şu anda yaşları 11 ve 16 arasında değişen birisi erkek üçü kız çocuğa on yıl boyunca insanlık dışı işkence yapıldığı ortaya çıktı. Belçika’nın Valon Bölgesi’ndeki Biron kasabasında yaşanan akılalmaz olayda baba Sebastian Hardenne çocukları demir çubuklarla dövmüş. Uzun süre aç bırakılan çocuklar, insan dışkısı sürülmüş ekmek dilimlerini yemek zorunda bırakılmış. Yıllarca küçücük bir odada hapis tutulan çocukların ağzına babaları tarafından idrar yapıldığı ve boğulma efekti veren işkencelere tabi tutulduğunun ortaya çıkması ülke kamuoyunda şok etkisi oluşturdu. Tüm yaşananların anne İsabelle Simon’un bilgi ve görgü tanıklığı eşliğinde gerçekleşmiş olması korkunç olayın vahametini arttırdı.
**‘BARBAR’ ÇİFT 10 YIL HAPİS İLE YARGILANACAK**
Belçika medyasının ‘barbar’ diye nitelediği çiftin ellerinden çocukların çok daha önce kurtarılabilineceği ifade edildi. Çocukların gittiği okulun müdürü 2003 yılında Gençlik Dairesi’ne bir mektup yazmış. Okul müdürü 30 sayfalık raporunda çocukların bakımsız, açlıktan zafiyet içinde olduğu ve her zaman ‘pis’ olduklarını yetkililere bildirmiş. Mektubun üzerine Gençlik Dairesi, çocukları iki ay boyunca anne babasının yanından almış. Sonrasında çocukların yeniden anne babasına teslim edilmesine tepki gösteren yetkililer, Gençlik Dairesi’nin yeterli araştırmayı yapmamasının faturasını dört küçük çocuğun ödediğini savunuyor.
**PİŞMANLIK İÇİNDE ÇOCUKLARINA MEKTUP YAZMIŞLAR**
Olayın duyulmasının ardından gözaltına alınan Belçikalı ‘barbar’ çift 12 Haziran’da ilk duruşmaya çıkacak. ‘İnsanlık dışı davranış’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak çiftin avukatı yaptığı açıklamada müvekkillerinin yaptıklarından büyük pişmanlık duyduğu ve çocuklarına bir mektup yazarak onlardan af dilediğini belirtti. CİHAN


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler