HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avusturya cumhurbaşkanı adayından Türkiye için sivri AB çıkışı

Avusturya'da, cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılması halinde, ülkesinin AB üyeliğini referanduma götüreceğine söz vererek çok sert bir açıklamada bulundu.

Avusturya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 4 Aralık'ta düzenlenecek ikinci tur oylaması için aday olan aşırı sağcı lider Hofer, Türkiye'nin AB'ye katılması durumunda Avusturya'nın AB'den çıkmak için referanduma gideceğini belirtti.

AB TOPLANTISINDA BİR TEK AVUSTURYA TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERİ REDDETMİŞTİ

24 Kasım'da Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen 'Türkiye'nin AB müzakerelerini dondurma' oylamasından önce 15 Kasım'da yine AP'de gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları toplantısında Avusturya, toplantıdaki diğer ülkelerin ılımlı mesajlarının aksine Türkiye'nin AB üyeliği müzakerelerinin sürdürülmemesi gerektiğini söylemişti.

Toplantıda Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, üyelik müzakerelerinin devam etmemesi gerektiğini savunan tek isim olmuştu.

AB TOPLANTISI'NDAKİ GERGİNLİĞİN ARDINDAN AVUSTURYA TÜRKİYE'YE SİLAH AMBARGOSU KARARI ALDI

Ayrıca, gerginliğin başladığı nokta olan AB Toplantısı'nın ardından Avusturya, Türkiye'ye silah ambargosu kararı aldı.

Yeşiller Partisi Güvenlik Politikaları Sözcüsü Peter Pilz'in önerisini onaylayan parlamentodaki 6 parti, Türkiye'ye silah satışının durdurulması yönünde karar aldı.

Avusturya Parlamentosu, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönündeki önergeyi, oybirliğiyle kabul etti. Kararı, öneriyi gündeme getiren Yeşiller Partisi'nin vekillerinden Berivan Aslan sosyal medyadan duyurdu.

"TÜRKİYE AB'YE GİRERESE, REFERANDUMA GİDERİZ"

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye için yapılan 'müzakere dondurma' oylamasının ardından iyice gerilen Türkiye -AB ilişkilerine ilişkin yorum yapan Hofer, Hürriyet'te yer alan habere göre, Yeşiller partisinin desteklediği rakibi Alexander Van der Bellen ile düelloya çıktığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hofer, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler