HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avusturya'daki dehşetin akıl almaz detayları

Avusturya'da öz kızını 24 yıl boyunca evinin bodrumuna kilitleyen ve tecavüz eden Joseph Flitz'in (73) ifadesindeki akıl almaz detaylar dünyayı şoke etti. Babasının tecavüzlerinden altı çocuk doğuran Elizabeth (42) psikiyatri kliniğine yatırıldı.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

18 YAŞINDA KİLİTLEDİ

Avusturya'da Joseph Fritzl isimli adam, öz kızı Elizabeth'e 11 yaşındayken tecavüz etmeye başladı. Kızı 18 yaşına geldiğinde de bayıltarak evin bodrumunda kurduğu özel odaya kilitledi. Daha sonra karısıyla birlikte haftalarca televizyona çıkıp kızlarının bulunması için yardım istedi.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

ZORLA MEKTUP YAZDIRDI

Aramalar Elizabeth'den gelen "Evden kaçtım, lütfen beni aramayın" diyen bir mektupla askıya alındı. Oysa Joseph mektubu kızına zorla yazdırmıştı. Her şeyden habersiz karısı Rosemarie ise kızının geri gelmeyeceğini kabullenerek yaşamaya başladı. Tüm bunlar olduğunda tarih 1984 yılıydı...

INTERPOL'ÜN LİSTESİNDE

Aradan geçen yıllar içinde eve Elizabeth'in yazdığı birkaç mektup daha geldi. Bunlardan birinde "Burada çocuk büyütemem. Eğitim yasak" yazıyordu. Polis bunu kızın bir tarikat tarafından alıkonulduğu şeklinde yorumladı. Elizabeth bulunduğunda hâlâ Interpol'ün arananlar listesindeydi.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

**


**
BABA SUÇUNU İTİRAF ETTİ****

ElIzabeth psikolog gözetiminde sorguya alındı. Operasyonu yöneten polis müdürüne göre başta dalgın ve sessiz olan Elizabeth polisler "Babanın bir daha sana ya da çocuklarına yaklaşmasına izin vermeyeceğiz" diye söz verince 24 yılda yaşadıklarını tek tek anlattı. Joseph de suçunu itiraf etti.

GİZLİ VE ŞİFRE KİLİTLİ KAPI YAPMIŞ

Rosemaire ve Joseph Fritzl'in yaşadığı evin altındaki gizli kapı bir oda, bir mutfak ve tuvaletten oluşan bodruma açılıyordu. 1.7 metre yüksekliğindeki odaların hepsinde ses yalıtımı vardı. Bu nedenle içerde ne olursa olsun dışarı ses gitmiyordu. Joseph, buraya düzenli olarak yiyecek ve giyecek getiriyordu. Sapık baba Joseph Fritzl tutuklandıktan sonra bodrumu polise tarif etti. Elektronik bir düzenekle çalışan ve dışardan gözükmeyen kapının özel bir kodu olduğu ve bu kodu yalnızca baba Joseph'in bildiği ortaya çıktı.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

ÖLEN BEBEĞİN CESEDİNİ YAKTI

Elizabeth babasının tecavüzleri sonucu toplam yedi çocuk doğurdu. Hatta 1996 yılında ikizleri oldu. Ancak bebeklerden biri için üç gün sonra öldü. Baba Joseph ifadesinde bebeğin cesedini bahçede yakarak yok ettiğini söyledi. Geriye kalan altı çocuktan Kristen (19), Stefan (18) ve Felix (5) Elizabeth ile birlikte yer altında büyüdü. Diğer üçünün kaderi ise daha farklıydı.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yerJoseph bu bebekler doğduğunda üçünü de bir pusetle evinin önüne bıraktı. Pusette Elizabeth'in yazdığı "Anne çocuğuma bakamıyorum, lütfen onunla ilgilen" diyen mektuplar vardı. Joseph karısıyla pusetleri bulduğunda şaşırmış gibi yapıp bebekleri büyütmeyi kabul etti. Lisa (15), Monika (14) ve Alexander (11) çiftin yanında büyüdü.

24 YIL GÜN IŞIĞI GÖRMEDİLER

Elektronİk uzmanı olan Joseph Fritzl, kızını bodruma kapattığında burası tek odalı küçük bir yerdi. Ama Fritzl yıllar içinde özel düzenekli kapının ardına minik bir ev yaptı. Konservelerin durduğu dolabın ardına gizlenen ve elektronik bir şifreyle girilen kapının ardında küçük bir banyo ve mutfağın yanı sıra yatak odası da bulunuyordu. Elizabeth ve üç çocuğunun 1.70 metre yüksekliğindeki, penceresiz "evdeki" tek vakit geçirme aracı küçük bir televizyondu.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

BAŞKA BÖLMELER DE OLABİLİR

Ömürleri boyunca tek gün dışarı çıkmayan çocuklar konuşmayı annelerinden öğrendi, televizyon seyretmekten başka da hiçbir eğitim almadılar. Giysi ve yiyeceklerini ise baba Joseph getiriyordu. Polis şimdi bu gizli "evin" görülmeyen başka bölümleri de olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Dedektifler özel sonar cihazlarıyla bu bölmeleri arıyor.

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

**

**

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

KIZI HASTANELİK OLDU

Olaylar Elizabeth ile birlikte yer altında tutulan kızı Kristen'in (19) hastalanmasıyla ortaya çıktı. Kristen ensest ilişkiden doğduğu için ciddi bir hastalık geçirdi. Baba Joseph hastalığın ciddiyetini anlayınca onu hastane kapısına bıraktı. Ancak doktorlar şüphelenince durumu polise haber verdiler. Bu sırada Joseph de Kristen'in ölüm tehlikesi olduğunu anlayıp kızı Elizabeth'i yer altından çıkardı. Karısına da "Bak kızımız bunca yıldan sonra geri dönmüş" dedi. Elizabeth'in açlıktan saçları dökülmüştü, ne olup bittiğini anlayacak durumda değildi. Ama polis olayı çözerek Joseph'i tutukladı.

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

AVUSTURYA ŞOKTA

Avusturya ise gelişmeler karşısında şoke oldu. Ülkenin tüm büyük gazeteleri "Bize neler oluyor" ya da "Bu ülkede bir sorun var. Şimdi bunu nasıl çözeceğimizi düşünmeliyiz" yorumlarını yaptı. İçişleri Bakanı Guenter Platter de "Tarif edilemeyecek kadar korkunç bir olay yaşıyoruz" dedi.

AVUSTURYA'DA BU İLK OLAY DEĞİL...

Avusturya iki yıl önce de 8 yıl boyunca bir evin bodrumunda tutsak tutulan Natascha Kampusch'un kaçış öyküsüyle dünya basınına konu olmuştu. Kampusch 1988 yılında kaçırıldı. Polis büyük bir soruşturma başlattığı halde Kampusch'u bir türlü bulamadı. Tüm umutlar yitirildi. Ama Wolfgang Priklopil isimli sapık yıllar geçtikçe Kampusch'u biraz daha serbest bırakmaya başladı. İlk zamanlar 5 metrekarelik bir odada tutulan Kampusch artık evde dolaşabiliyor, hatta Priklopil yayında olduğu müddetçe dışarı çıkabiliyordu. Sonunda bir gün Priklopil arabasını temizlerken Kampusch da kaçmayı başardı. Artık 18 yaşında olan Kampusch bir anda dünyaca tanındı.

Sapık babanın kişiliği çözülüyor

İnanılmaz dehşetin yaşandığı yer

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler