HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayrılıkçılara şok baskın: 250 ölü

Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların bulunduğu doğu bölgesinde geniş çaplı operesyona başladı.

Ayrılıkçılara şok baskın: 250 ölü

Devlet Başkanı Petro Poroşenkon'un ateşkesi uzatmama kararından sonra ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Union ajansının bildirdiğine göre, 25. Topçu Tugayı Slavyansk'ta ayrılıkçıların eğitim kampını bombaladı. Saldırıda 250 civarında Rus yanlısı ayrılıkçı hayatını kaybetti.

Kramatorsk'taki çatışmalarda ise bir halk otobüsü iki ateş arasında kaldı. Olayda 4 kişi öldü 5 kişi yaralandı.

Ayrılıkçıların Slavyansk'ta düzenlediği saldırıda sınır koruma personelini taşıyan zırhlı araç hedef alındı. Roketle vurulan araçtaki 6 kişi yaralandı.

Donetsk'te sıcak anlar

AA muhabirinin bildirdiğine göre, 30 kişilik ayrılıkçı grup, Donetsk'in merkezindeki bölge polis karakolunu basmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Keskin nişancıların da kulanıldığı olayda, bir polis memuru hayatını kaybetti ikisi de yaralandı. Çok sayıda ayrılıkçının da öldüğü belirtiliyor.

Ukrayna ordusunun havadan operasyon düzenlediği kentlerde dumanların yükseldiği, çok az sayıdaki vatandaşların da sığınıklara indiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Poroşenko, 20 Haziran'da ilan ettiği geçici ateşkesi, ayrılıkçıların ihlalleri nedeniyle uzatmayacağını açıklamış ve terörle mücadele operasyonlarına tekrar başlayacaklarını duyurmuştu.

Putin, Poroşenko'ya seslendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askeri operasyon başlatan Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun ülkede olacak tüm olayların sorumluluğunu üzerine aldığını belirtti.

Moskova'da yabancı ülkelerin büyükelçilerine seslenen Putin, Ukrayna'nın yeni cumhurbaşkanı Poroşenko'yu ülkede kargaşa oluşturmakla suçladı. Rusya ve Avrupa ülkelerinin Poroşenko'yu şiddeti durdurmak konusunda ikna edemediğini belirten Putin, Poroşenko'nun barışa liderlik edemediğini ifade etti. Putin ayrıca, "Poroşenko'nun kısa bir süre önce askeri operasyon yönünde emri yoktu. Şimdi ise sadece askeri anlamda değil politik anlamda da tüm sorumluluğu üstlendi. Ve bu daha önemli bir durum” dedi.

Konuşmasında Batılı ülkeleri de eleştiren Putin, batılı ülkelerin diğer ülkelere kendi ilkelerini empoze etmelerini durdurmalarını gerektiğini söyledi. Batı'nın dünyayı kışlaya çevirmek yönündeki hırsından vazgeçmesi gerektiğini belirten Putin, "Batı umarım eşit haklar, karşılıklı saygı ve çıkara dayalı ilişkilerin inşasına başlar” dedi. Putin açıklamasında Rusya'nın ABD ile eşitlik bazında diyaloğa hazır olduğunu ekledi ve "Biz ABD ile ilişkilerimizi durdurmak istemiyoruz. İkili ilişkilerimiz iyi durumda değil bu doğru fakat şunu da vurgulamak isterim ki bu Rusya'nın hatası değil” dedi.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler