HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azerbaycan ile Ermenistan ateşkeste anlaştı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında çatışmalar karşılıklı olarak durduruldu" denildi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da cumartesi gününden bu yana süren çatışmalarda ateşkes sağlandığı açıklandı.

KARABAĞ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU

Karabağ Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında süren çatışmalarla ilgili bir açıklamada bulundu. Bakanlık, çatışmalar için ateşkes kararı verildiğini bildirdi.

AZERBAYCAN 'ATEŞKES KONUSUNDA BİLGİMİZ YOK' DEDİ AMA...

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, ise önce "Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili ateşkese varıldığı konusunda bilgimiz yok." açıklamasını yaparken ardından ateşkesin sağlandığını duyurdu.

ALİYEV YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Doğan Haber Ajansı Bakü Temsilcisi Ali Kan'ın haberine göre; Aliyev yaralı askerleri ziyaretinde, Azerbaycan ordusunun, temas hattında kendi üstünlüğünü daha da güçlendirdiğini söyledi. Aliyev açıklamasına şöyle devam etti:

"Ermeni işgalcilerinin bu provokasyonlara el atması ilk değil. Ben defalarca söyledim. Onlar işgal altındaki toprakları daima kendi nezaretlerinde tutmak istiyorlar, barış istemiyorlar, görüşmeler sürecinde samimiyetsizler. Tüm uluslararası, ahlaki normları ihlal edip, sivil halka ateş açıyorlar. Bu olaylardan birkaç gün önce Ermenistan-Azerbaycan sınırında, bu olaylar sırasında ise bizim köylerimizi ateşe tutuyorlar. Sivil halktan ölenler var. Onların hareketleri budur. Azerbaycan ordusu askerleri hiçbirzaman sivil halka karşı savaşmazlar."

İRAN: AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN GERİLİMİNDE TARAFSIZIZ

İran, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan askeri çatışma konusunda "tarafsız" olduğunu belirtti.

Azerbaycan -Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar nedeniyle İran Meclisi MilliGüvenlik ve Dış politika Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

İki ülke arasında devam eden çatışmalar ve çatışma bölgesinden İran'a atılan mühimmat konusunda komisyon üyelerine bilgi veren Dışişleri Temsilcisi, İran'ın yaşanan gerilim konusunda " tarafsız " bir politika izlediğini söyledi.

Komisyon üyelerinden milletvekili İbrahim Ağa Muhammedi, yaptığı açıklamada, " Toplantıda çatışmaların, var olan hassasiyetler nedeniyle her iki ülkenin de yararına olmayacağın altı çizildi. İran da tarafsız bir tutum izleyerek çatışmaların durdurulmasına çalışıyor " diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler