HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azerbaycan’dan Ermenistan’a büyük darbe

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında silahlar susmuyor.

Azerbaycan ve Ermenistan hattında yaşanançatışmalarda işgalci Ermenistan ordusu Azerbaycan ordusundan büyük darbe aldı.

Azerbaycan APA Haber Ajansı’nın diplomatik kaynaklaradayandırdığı bilgilere göre, Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycansınırları içindeki Dağlık Karabağ’da son çıkan çatışmalarda 47 Ermeni askeri Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından öldürüldü.

Çatışmalarda 100’ün üzerinde Ermeni askerinin de yaralandığı bildirildi. 20 yıldır süren ateşkese rağmen Ermenistan Ordusu’nun Azerbaycan mevkilerine yeniden saldırması ve ateşkesi ihlal etmesi sonucu Dağlık Karabağ’daki çatışmalar yeniden alevlendi. Ermenistan ordusunun ateşkes ihlaline Azerbaycan ordusundan sert karşılık geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan gelen bilgiler Azerbaycan Ordusu’nun kontrolünü elinde tuttuğu cephe hattındaki Silahlı Kuvvetleri üst düzey alarma geçirdiği yönünde.

Aliyev’den Cephe Hattındaki Askerlere Ziyaret

Cephedeki Azerbaycan askerlerini dün ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Ordusu ile çıkan çatışmalarda büyük kahramanlık göstermiş askerleri ödüllendirdi ve Ermenistan tarafının büyük kayıplar verdiğini teyid etti. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, güvenlik gerekçesiniöne sürerek kayıplara ilişkin kesin bir bilgi vermekten kaçındı.

Azerbaycan SavunmaBakanlığı Azerbaycan ordusunun en modern silahlarla temin edildiğini veErmenistan tarafından bundan sonra gelebilecek her türlü provokasyona gerekencevabın verileceğini belirtti. Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesi ve çevresindeki7 ilçe (rayon) Ermenistan tarafından 20 yıldır işgal altında bulunuyor. Konuylailişkin sürdürülen barış görüşmeleri henüz bir sonuç vermedi. Azerbaycan tarafışu ana yaptığı açıklamalarda işgal altındaki topraklarının gerekirse silah gücüyleErmeni kuvvetlerinden alınabileceğini ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğündentaviz verilmeyeceğini en üst düzeyde ifade etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler