HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azeri milletvekilinden Türkiye-Rusya krizi açıklaması

Sinop'a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva yerel basın ile yaptığı toplantıda Türkiye-Rusya krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık ile birlikte bir otelde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında Ermenistan'ın yaptığı katliamlara dikkat çeken Milletvekili Ganira Pashayeva daha sonra gazetecilerle bir süre sohbet etti. Ermenistan'ın 23 yıl önce işgal ettiği topraklardan hala çekilmemesini eleştiren ve Ermenilerin 20 binden fazla insanı katlettiğini hatırlatan PashayevaTürkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak düşürülme hadisesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Milletvekili Pashayeva, "Türkiye bu durumda tabii ki de haklıdır. Sonuçta sınır ihlali ulusal bir yasal olarak kabul edilmiştir ve yasal olarak üstüne düşeni yaptı. Aynı durumda diğer devletler de aynı şekilde davranırdı. Biz Türk milletleri olarak bu konularda maalesef çifte standart görüyoruz.
Rusya'da bazı politikacıların bu konuyu çok abartarak, yanlış yola çekerek Türkiye ve Türk milleti aleyhine yaptıkları söylemler, bu konuya Dağlık Karabağ'ı da içine alarak söylenenler doğru şeyler, doğru düşünceler değil.

Rusya bu olayı oluruyla karşılamalı ve büyütülmemeli sonuçta iki ülke arasında menfaat ilişkileri de söz konusu” dedi.

Pashayeva ayrıca Türk Dünyası Parlamenterler Derneği'ni için gerekli çaba sarf edilmediğini hatırlatarak, "Bugün Türk toplumu olarak bir Avrupa Birliği bizi hiç alakadar etmemesine rağmen bütün özelliklerinden haberdarız. Fakat bizim 4 ülkeden oluşan Türk Dünyası Parlamenterler Derneği'miz var. Türk toplumu olarak daha da genişleterek ülkeler arasında tutkunluğu sağlamalıyız. Biz Türk toplumu olarak gençlerimizi tarihleri konusunda doğru bilinçlendirmeliyiz” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Pashayeva, Sinop Türk Ocağı Salonu'nda ‘Türk Dünyasının Dünü Bugünü Yarını' konulu konferansa katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler