HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azez Carablus hattındaki 144 Türkmen köyü IŞİD'in elinde

Suriye Türkmen Meclisi üyesi Halid Hasan, Türkiye sınırındaki Azez ile Carablus arasında 144 Türkmen köyünün IŞİD denetiminde olduğunu söyledi.

GAZİANTEP, (DHA) - Suriye Türkmen Meclisi üyesi Halid Hasan, Türkiye sınırındaki Azez ile Carablus arasında 144 Türkmen köyünün IŞİD denetiminde olduğunu ve burada yaşayan Türkmenler'in katledilme korkusu yaşadığını söyledi.

Suriye Türkmen Meclisi tarafından Gaziantep'te, Suriye'deki iç savaşta yaşamını yitiren Türkmenler için 'Türkmen Şehitleri anma' etkinliği düzenlendi. Suriye Türkmen Meclisi'nin ofisinde düzenlenen etkinliğe, meclis üyeleri ile Suriye'de Türkmenlerin savaştığı Halep, Humus ve Bayırbucak bölgesindeki tugayların komutanları katıldı.Kur-an'ı Kerim okunarak başlanan etkinlikte konuşan Halep merkezi ile kuzeyinde savaşan Sultan Muhammed Fatih Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman ile El Müntesir Billah Tugayı Komutanı Firas Paşa, Türkmen birliklerin bulundukları alanlarda zor koşullar ve hafif silahlarla rejim, IŞİD ve PYD ile mücadele ettiğini söyledi. Rejimin başta Rusya olmak üzere farklı ülkelerden destek aldığını yine kırsalda IŞİD ve PYD ile zor koşullarda savaştıklarını anlatan Türkmen komutanlar Süleyman ve Paşa, "Bizlerin elinde sadece ferdi olarak adlandırdığımız hafif silah ve tüfekler var. Karşımızda Rusya'nın hava desteğini de alan rejimin elinde ise her türlü silah var. Kırsal ve kuzeyde savaştığımız PYD ile IŞİD'in elinde ise uçak dışında tüm ağır silahlar mevcut. Biz bu kadar olumsuzluğa rağmen topraklarımızı bırakmamak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Tüm dünyanın sessiz kaldığı bu savaşta biz önce Allah'a, ardından ise Türkiye'ye güveniyoruz. Bundan sonra da topraklarımızı ve Türkmen sivilleri korumaya devam edeceğiz. Tek isteğimiz uçak tehdidine karşı bize uçaksavar desteği sağlanması" dedi.Suriye Türkmen Meclisi üyesi Halid Hasan ise Türkmenlerin toprakları için savaşmayı sürdüreceğini söyledi. Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana Türkmenlerin sadece kendi alanlarını korumak için direniş gösterdiğinim anlatan Hasan, "Bugün Türkmenler bulundukları alanlarda rejim, PYD ve IŞİD'in tehdidi altındadır. Özellikle güvenli bölge için askeri alan ilan edilen Azez ile Carablus arasındaki bölgede Türkmenler IŞİD tehdidi altında. Bugün Halep kırsalındaki Suriye'nin kuzeyinde olan Azez ile Carablus arasında 144 Türkmen köyü maalesef IŞİD'in elinde. Burada yaşayan Türkmenler de katliam korkusu yaşıyor ve bunun için Türkiye'ye gelmek istiyor. Ancak sınırda alınan önlemler nedeniyle Türkiye'ye gelemiyorlar. Bizler de IŞİD tehdidi altındaki Türkmenlerin Türkiye'ye alınması konusunda yetkililerin daha duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler