HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BAE, İsveç büyükelçisini çağırdı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, Suudi Arabistan'ı hedef alan eleştirilerine tepki olarak İsveç büyükelçisini çağırdığı bildirildi.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Karkaş, Wallström'ün, Suudi Arabistan'ı hedef alan eleştirilerine tepki amacıyla Stockholm'daki Büyükelçisi Sultan Raşid el-Keytum en-Nuaymi'yi çağırdı.

Ayrıca İsveç'in Abu Dabi Büyükelçisi Jean Thesilv'i bakanlığa çağıran Karkaş, İsveçli diplomatla görüşmesinde Suudi Arabistan'a yöneltilen eleştirileri kınayarak, protesto notası verdi.

Suudi Arabistan geçen hafta, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün, ülkeyi hedef alan eleştirilerine tepki olarak İsveç büyükelçisini çağırmıştı.

Filistin'i devlet olarak tanıyan İsveç, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'na onur konuğu olarak davet edilmişti. Wallström'ün konuşma metninde, Suudi Arabistan'ı insan hakları konusunda ve DAEŞ'le mücadelede yeterince iş birliği yapmadığı gerekçesiyle eleştirdiği öne sürülünce, Riyad yönetiminin konuşmayı engellediği iddia edilmişti.

Wallström da İsveç devlet radyosundaki açıklamasında konuşmasının, Suudilerin protestoları nedeniyle iptal edildiğini ifade ederek, "Demokrasi ve insan hakları konusunda söylediğimiz şeylere çok sert tepki gösterdiler" demişti.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre ise Wallström'ün konuşmasının engellenmesinin nedeninin, İsveç'in Suudi Arabistan ile yapılan silah anlaşmasının süresini uzatmaması olduğu savunulmuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler