HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bağdadi'den yeni ses kaydı' iddiası: 'Yenildik, dağa çekilin'

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin, Musul'daki kayıplarının ardından örgüte ses kaydı yolladığı, yenildiklerini belirterek militanlarına 'dağa çekilin' talimatı verdiği iddia edildi.

IŞİD'in kurulduğu günden bu yana ilk kez yenilgiyi kabul ettiği ileri sürüldü. Fırat Kalkanı Operasyonu'yla TSK ve ÖSO'nun El Bab'dan temizlediği IŞİD'e (DEAŞ) yeni bir ses kaydı gönderdiği ifade edilen Ebubekir el Bağdadi'nin, El Bab'daki ağır kayıbın ardından Musul'da da kritik noktaları yitirmesiyle, elinde kalan Rakka ve Musul'dan da çekilmeye karar verdiği iddia edildi.

haberler.com'un Irak-Ninova'da yayın yapan yerel kaynak olan Al Sumaria'ya dayandırdığı haberine göre, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi, örgütün halen güçlü olduğu bölgelerdeki militanlarına bir ses kaydı göndererek "yenilgiyi kabul ettiklerini" duyurdu, "bütün militanların dağa çekilmesi" yönünde talimat verdi.

"BÜTÜN MİLİTANLAR DAĞLARA ÇEKİLSİN"

Bağdadi'nin özellikle Musul'da yaşadıkları kayıpların büyük olduğunu ve daha büyük kayıplar vermek istemediklerini söylediği ses kaydında, militanların güçlerini toplamak ve savaşmaya devam edebilmek için "dağlara çekilmeleri" talimatının yer aldığı ifade edildi.

"VEDA KONUŞMASI"

Örgüt işgalindeki bazı bölgelerde de konuşmanın hoparlörlerden yayınlandığı, konuşmanın DAEŞ'liler arasında "veda konuşması" olarak değerlendirildği iddia edildi.

"YENİ BİR TAKTİK OLABİLİR"

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı resmi kaynaklar tarafından doğrulanmazken, örgütün yeni bir taktik olarak bu haberleri yaymış olabileceği de öne sürüldü.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler