HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağdadi'nin 'kara dul' baldızı

Terör örgütü IŞİD'in elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin baldızının, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) ait bir cezaevinde tutulduğu ortaya çıktı.

Bağdadi'nin 'kara dul' baldızı

ABD merkezli haber kanalı Fox News, El Kaide üyesi Dua Amid İbrahim'in ilk fotoğrafını yayınladı. Iraklı bir Kürt olan 24 yaşındaki kadın, çarşafının altına gizlediği bombayla Erbil'e girmeye çalışırken yakalanmıştı.

Kanal, Bağdadi'nin üç karısından birinin kız kardeşi olduğu belirtilen canlı bombanın "birkaç yıldır" Irak'ın kuzeyindeki bir cezaevinde tutulduğunu bildirdi.

CANLI BOMBA OLMAKTAN VAZGEÇMİŞ OLABİLİR

Bir IKBY yetkilisi, genç kadının demir parmaklıklar ardında geçirdiği yıllar boyunca radikal görüşlerinden vazgeçmediğini belirterek, "Çok popüler. Cezaevinde diğer kadınlar onu epey seviyor. Canlı bomba olmaktan vazgeçmiş olabilir ama ideolojisi aynı" dedi.

İbrahim’in bir "kara dul" olduğu belirtiliyor. Sağ işaret parmağında, öldürülen bir El Kaide militanı olan kocasının ismi yazılı. Fox News, kadının cezaevinde röportaj talebini reddettiğini, tek fotoğrafını ise Iraklı Kürt yetkililerden aldıklarını bildirdi.

Yargılaması süren İbrahim'in ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Kadının cezaevindeki hücresinde televizyon da bulunduğu ve eniştesinin yönettiği terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki ilerleyişinden haberdar olduğu belirtiliyor. IŞİD, Erbil'e 88 km mesafedeki Musul'a kadar ilerlemişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler