HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağdat, Kuzey Irak hava sahasını kapattı

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında Kürt petrolünün satış ve transferi konusunda bir anlaşmanın imzalandığının ortaya çıkmasından sonra ipler yeniden gerildi.

Bağdat, Kuzey Irak hava sahasını kapattı

Bağdat’taki merkezi yönetimin, dün geç saatlerde Kuzey Irak hava sahasını Türkiye’den gelecek özel uçaklara kapattığı ileri sürüldü. Türk kaynaklar, böyle bir bilginin Ankara’ya da ulaştığını belirterek, bunun doğru olup olmadığının netleştirilmesi için konunun Irak Sivil Havacılık Teşkilatı’na sorulduğunu ve yanıt beklendiğini söylediler.

BAĞDAT İZİN VERMEDİ BAKAN KAYSERİ’YE İNDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 2 Aralık Pazartesi günü Erbil’de petrol ve doğalgazla ilgili bir konferansa gitmesi planlanıyordu. Bu durumda Yıldız’ın Erbil’e havayoluyla gitmesi mümkün olmayacak.

‘UÇAĞI ABD İNDİRTMEDİ’

Irak geçen yıl da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kendilerine haber vermeden Kerkük’e gitmesini gerekçe göstererek, Yıldız’ın Erbil’e gidişini engellemişti.

Türkiye ile Erbil arasındaki enerji anlaşmasının gerilim yaratabileceği tahmin ediliyordu. Irak’ta petrol ihraç etmeye yetkili tek merciinin kendisi olduğunu savunan Irak Merkezi Hükümeti ise Ankara-Erbil arasındaki anlaşmalara karşı çıktığı biliniyordu. Ankara, Bağdat yönetimine karşı geçmiştekine göre daha ılımlı bir tavırla yaklaşırken, Erbil ise Türkiye ile sözleşme imzasına gerekçe olarak “Bağdat’ın ödemediğini ileri sürdüğü tazminatı” gündeme getirmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler